dobroge.tv

Live

China anunţă că SUA "nu sunt calificate să dea lecţii" despre furnizarea de arme către Rusia. Zelenski: Va avea loc un război mondial

China anunţă că SUA
20 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Wang Yi, consilierul pe politică externă al preşedintelui chinez Xi Jinping, considerat diplomatul cu rangul cel mai mare din China, era aşteptat la Moscova şi s-ar putea întâlni cu Vladimir Putin, după ce în weekend a fost la Conferinţa de Securitate de la Munchen. Wang Yi este şeful Comisiei pentru Afaceri Externe a Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez şi membru al conducerii din China.

Ministerul de Externe al Chinei a declarat luni că Statele Unite nu sunt îndreptăţite să „dea lecţii” despre furnizarea de arme, în contextul în care oficialii americani sunt îngrijoraţi că Beijingul ia în considerare furnizarea de „sprijin letal” pentru armata rusă, potrivit news.ro.

"Partea americană, nu cea chineză, este cea care furnizează un flux constant de arme pe câmpul de luptă. Partea americană nu este calificată să dea lecţii Chinei şi nu vom accepta niciodată ca SUA să dicteze sau chiar să exercite presiuni asupra relaţiilor sino-ruse. Cine face apel la dialog şi pace şi cine împarte cuţite şi încurajează confruntarea? China continuă să îndemne la pace şi să promoveze discuţiile pentru a rezolva conflictul din Ucraina şi îşi menţine ferm poziţia de a juca un rol constructiv în promovarea dezescaladării şi calmării situaţiei. Parteneriatul de colaborare cuprinzător al Chinei cu Rusia se bazează pe nealiniere, non-confruntare şi neatacarea unor terţe părţi. Nu vom accepta niciodată ca SUA să arate cu degetul în relaţiile sino-ruse sau chiar să ne constrângă", a replicat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, Wang Wenbin, potrivit news.ro.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că va avea loc un "război mondial" dacă China va decide să sprijine Rusia în războiul împotriva Ucrainei. 

Sursă foto: Global Time Twitter

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233