dobroge.tv

Live

UPDATE. Peste 25.000 de morți în urma cutremurelor din Turcia și Siria. Salvările miraculoase continuă: o femeie însărcinată și fiica sa de șapte ani au fost scoase vii de sub dărâmături. VIDEO

UPDATE. Peste 25.000 de morți în urma cutremurelor din Turcia și Siria. Salvările miraculoase continuă: o femeie însărcinată și fiica sa de șapte ani au fost scoase vii de sub dărâmături. VIDEO
11 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Bilanţul cutremurelor devastatoare din Turcia şi Siria continuă să crească, iar numărul deceselor a trecut de 24.000, în timp ce cel al răniţilor a trecut de 83.000, relatează The Guardian, citat de news.ro.

Numărul total al deceselor este de 24.208. Oficialii au anunţat că 20.665 de persoane au murit în Turcia, iar 3.553 în Siria.

Peste 12.500 de clădiri au fost complet distruse sau grav avariate în ambele ţări.

Eforturile de salvare continuă în condiţii de ger, ia speranţele de a găsi mai mulţi supravieţuitori scad tot mai mult.

Aproape 93.000 de persoane au fost evacuate din zona cutremurului din sudul Turciei şi peste 166.000 de persoane au fost implicate în eforturile de salvare şi ajutor.

Au existat 1.891 de replici de la primul cutremur de luni dimineaţa.

Femeie însărcinată scoasă vie de sub dărâmături

Salvatorii au scos de sub dărâmături o femeie însărcinată în șase luni alături de fiica sa de țapte ani, informează Reuters. Agenția de știri de stat turcă Anadolu a raportat că o femeie însărcinată pe nume Zahide Kaya a fost scoasă cu viață din dărâmături după 115 ore, în districtul Nurdagi din provincia Gaziantep.

Pe rețelele de socializare au fost încărcate videoclipuri cu momentul în care femeia a fost salvată în care pot fi văzuți salvatori purtând femeia și fata pe targi. Se pare că cele două au fost îngropate timp de 115 ore.

Femeie scoasă de sub dărâmături după 121 de ore: „Mai există lumea?”

La șase zile după cutremurele din Turcia, echipele de salvare continuă să facă salvări miraculoase. O femeie de 70 de ani a fost scoasă de sub ruine după 121 de ore, notează digi24.ro.

Primele cuvinte ale bătrânei, după ce a fost salvată din ruinele blocului în care locuia au fost: „Mai există lumea?”.

Aproape simultan, dar în alt oraș, echipele de intervenție scoteau o femeie de 55 de ani care stătuse 122 de ore sub dărâmături. Era rănită, așa că a fost urcată în ambulanță și a fost dusă la spital. Dar toți oamenii din jur au aplaudat când au văzut că cineva mai este în viață după atât de mult timp.

UPDATE. Crește numărul de victime

Bilanţul cutremurelor devastatoare din Turcia şi Siria continuă să crească, numărul deceselor trecând sâmbătă de 25.000, relatează cnn.com.

În Turcia, potrivit preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, au murit 21.848 de oameni. De asemenea, 80.104 persoane suunt rănite.

În Siria, au murit 3.553 de oameni. Din totalul deceselor, 2.166 s-au înregistrat în zone controlate de rebeli. 5.273 de sirieni au fost răniţi.

În Turcia, după ce armata austriacă şi-a suspendat operaţiunile de salvare din cauza ”unei situaţii de securitate din ce în ce mai dificilă”, şi Germania şi-a suspendat operaţiunile în Hatay, din acelaşi motiv, după ciocniri în zonă între diverse grupuri.


Sursă foto/video: Twitter @FatmaSahin / Twitter @xpmov

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233