dobroge.tv

Live

UPDATE. Peste 22.000 de morți în urma cutremurelor din Turcia și Siria. Mamă în lacrimi după ce fiul ei de 17 ani este scos în viață de sub dărâmături: „Mi-am băut propria urină pentru a supraviețui și am așteptat să veniți” - VIDEO

UPDATE. Peste 22.000 de morți în urma cutremurelor din Turcia și Siria. Mamă în lacrimi după ce fiul ei de 17 ani este scos în viață de sub dărâmături: „Mi-am băut propria urină pentru a supraviețui și am așteptat să veniți” - VIDEO
10 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Bilanţul cutremurelor care au devastat Turcia şi Siria a depăşit 21.000 de morţi, la aproape 100 de ore după primul şi cel mai puternic seism, care a îngenuncheat două ţări. Experții avertizează că sunt din ce în ce mai puține șanse ca printre dărâmături să fie găsiți oameni în viață. Dar salvatorii nu vor să renunţe, chiar dacă sunt epuizaţi. Un adolescent de 17 ani a fost scos viu de sub dărâmături, sub privirea prină de speranță a mamei. Revederea dintre cei doi a fost de-a dreptul emoționantă.

Peste 21.000 de oameni au murit în Turcia și Siria după cutremure care au afectat luni regiunea. Salvatorii duc o luptă contra cronometrului pentru a scoate supraviețuitorii din dărâmăturile clădirilor prăbușite. Cel puțin 78.124 de persoane au fost rănite în ambele țări, potrivit autorităților. Cutremurul cu magnitudinea 7,8 s-a produs la 23 de kilometri est de Nurdagi, în provincia Gaziantep din Turcia, la o adâncime de 24,1 kilometri, a declarat Serviciul Geologic al Statelor Unite (USGS). Dezastrul natural este unul dintre cele mai mortale cutremure din ultimele două decenii, scrie Observator News.

Adolescent scos de sub dărâmături după 94 de ore

Un adolescent de 17 ani a fost scos în mare parte nevătămat de sub dărâmăturile unei clădiri prăbușite din orașul turc Gaziantep vineri dimineața, într-o salvare dramatică care a dezmințit realitatea că șansele de a găsi mult mai mulți supraviețuitori la patru zile după un cutremur catastrofal a ucis zeci de mii se micsoreaza rapid.

Potrivit dailymail.com, înainte de zori, în Gaziantep, în apropiere de epicentrul cutremurului, salvatorii l-au tras pe Adnan Muhammed Korkut din subsolul în care fusese prins de când a izbucnit cutremurul de luni. Tânărul de 17 ani a zâmbit mulțimii de prieteni și rude care au scandat „Adnan”, „Adnan”, bătând din palme și plângând lacrimi de bucurie în timp ce era transportat și pus pe o targă. Mulțumesc lui Dumnezeu că ai sosit”, a spus el, îmbrățișându-și mama și pe alții care s-au aplecat să-l sărute și să-l îmbrățișeze.

Într-un videoclip viral pe rețelele de socializare, Adnan le spune salvatorilor că și-a băut propria urină pentru a supraviețui și „am așteptat să veniți”. „Mi-am băut propria urină pentru a supraviețui și am supraviețuit datorită lui Dumnezeu”, spune el în videoclipul răspunzând la o întrebare. „Am așteptat să veniți, băieți, și voi ați venit, slavă Domnului. Vă mulțumesc tuturor”.

Întrebat dacă a auzit alte sunete acolo jos, el spune că are un câine acolo, la care membrii salvatorilor răspund: „Vom căuta și câinele”.

Am un fiu la fel ca tine”, i-a spus un salvator, identificat doar ca Yasemin, după ce i-a dat o îmbrățișare caldă. „Îți jur că nu am dormit de patru zile. Jur că nu am dormit; încercam să te scot afară”.

Crește bilanțul victimelor

UPDATE. Bilanțul provizoriu în urma cutremurelor din Turcia și Siria a depășit 22.300 de morți. Potrivit oficialilor turci, numărul deceselor se ridică la 18.991, în timp ce Siria raportează doar 3.377 de morți. Astfel, bilanțul total a ajuns la 22.368 de persoane decedate, potrivit BBC.


Sursă foto/video: Twitter @ajansspor

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233