dobroge.tv

Live

CUTREMURUL CARE A LUAT MII DE VIEŢI. ''Doamne... Ne strigă. Spun: Salvaţi-ne!''. Ţipete disperate se aud de sub dărâmături, dar nimeni nu-i poate salva - un tată îşi ţine de mână fiica moartă, o copilă de 7 ani şi-a ţinut fratele în braţe timp de 17 ore

07 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

UPDATE. Sunt peste 7.200 de morţi, mii de răniţi, în timp ce un număr necunoscut de persoane au rămas blocate sub dărâmături, după ce mii de clădiri s-au prăbuşit în Turcia şi Siria, în urma celui mai puternic seism care s-a înregistrat, luni, în regiune după mai bine de un secol. Operaţiunile de salvare se desfăşoară contracronometru, mai ales că şi vremea pune probleme şi reduce şansele de supravieţuire ale celor prinşi sub ruine.

Un jurnalist turc, stabilit la Istanbul, a povestit, pentru BBC, că primeşte mesaje vocale de la oameni rămaşi prinşi între dărâmâturile clădirilor prăbuşite după cutremur, în timp ce la Hatay oamenii care au reuşit să se salveze încearcă să comunice printre ruine cu oamenii rămaşi înăuntru, în aşteptarea disperată a salvatorilor, relatează BBC.

"Oamenii sunt încă sub clădirile prăbuşite, au nevoie de ajutor", spune jurnalistul Ibrahim Haskologlu, la BBC. Ei ne spun unde se află şi "noi nu putem face nimic", a declarat Haskologlu, adăugând că Turcia are nevoie de tot ajutorul internaţional pe care îl poate primi.

În acelaşi timp, în provincia Hatay, de la graniţa Turciei cu Siria, una dintre cele mai afectate regiuni, au fost surprinse imagini dramatice în cursul nopţii. În întuneric, un locuitor caută printre dărâmături. El crede că sub ele se află cineva în viaţă.

"După cum vedeţi, este un cadavru aici. Este mort şi nimeni nu l-a scos. Iar vocea unei femei se aude de dedesubt", explică bărbatul.

În timp ce vorbeşte, o voce de femeie strigă într-adevăr de sub dărâmături. Strigă din nou, apoi loveşte în ceva metalic încercând să-i atragă atenţia bărbatului pentru a o putea localiza.

Dar el singur nu poate face nimic. Casa s-a prăbuşit şi este nevoie de utilaje pentru a ridica grămezile de moloz şi fragmentele de pereţi.

În apropiere, un alt locuitor din Hatay, Deniz, arată spre clădirea prăbuşită în care părinţii săi au rămas blocaţi. "Fac zgomote, dar nu vine nimeni. Suntem devastaţi. Doamne... Ne strigă. Spun: Salvaţi-ne! Dar noi nu-i putem salva. Cum îi vom salva?", se întreabă el.

Totodată, un fotograf de la AFP a surprins imagini dureroase cu un tată care ține mâna fiicei sale moarte şi prinsă sub straturile de moloz. Scenele cumplite vin din orașul turc Kahramanmaraş. Mesut Hancer stă în mijlocul unei clădiri distruse şi o ţine de mâna pe fiica sa Irmak. Nu s-a putut desprinde de copila de 15 ani care a murit în pat după ce clădirea a căzut pe ea, scrie observatornews.ro.

În Siria, timp de 17 ore, o copilă de doar 7 ani şi-a ţinut fratele mai mic în braţe şi l-a protejat cu propriul său trup.

Sursă foto: dailymail.com, observatornews.ro

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233