dobroge.tv

Live

Documente clasificate au fost găsite în garajul casei lui Joe Biden din Delaware. Reacţia preşedintelui american: ''Nu stăteau în stradă''

Documente clasificate au fost găsite în garajul casei lui Joe Biden din Delaware. Reacţia preşedintelui american: ''Nu stăteau în stradă''
12 ianuarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Casa Albă a confirmat, joi, că cel de-al doilea set de documente clasificate au fost găsite de avocaţii preşedintelui Joe Biden în garajul acestuia din Wilmington, Delaware, informează BBC.

"Avocaţii au descoperit printre documentele personale şi politice un număr mic de documente suplimentare ale administraţiei Obama-Biden care erau marcate ca fiind clasificate", a declarat într-un comunicat Richard Sauber, consilier special al preşedintelui Biden. "Toate aceste documente, cu excepţia unuia, au fost găsite în spaţiul de depozitare din garajul reşedinţei preşedintelui din Wilmington. Un document constând dintr-o singură pagină a fost descoperit printre materialele depozitate într-o cameră adiacentă", a precizat avocatul. Administraţia a cooperat pe deplin pentru a se asigura că dosarele sunt tratate în mod corespunzător, a adăugat Sauber, potrivit news.ro.

Preşedintele Joe Biden, aflat joi, faţă în faţă cu jurnaliştii de la Casa Albă, la scurt timp după ce Casa Albă confirmase că au fost găsite noi documente clasificate în garajul casei sale din Delaware, a fost nevoit să aibă o primă reacţie şi a încercat să minimizeze gravitatea faptelor, asigurând totodată că va colabora pe deplin cu autorităţile competente.

"Materiale clasificate, lângă Corvette-ul dumneavoastră - ce ziceţi?", a întreabat un reporter.

Joe Biden a răspuns că documentele se aflau într-un garaj încuiat, "nu stăteau în stradă".

"Ştiu că oamenii iau în serios materialele clasificate", a adăugat el, înainte de a da asigurări că va coopera pe deplin în anchetă. Preşedintele Biden a spus că documentele descoperite la domiciliul său vor fi predate Departamentului de Justiţie.

"Avocatul meu a verificat alte locuri în care au fost stocate documente din perioada în care eu am fost vicepreşedinte, iar aceste verificări s-au încheiat aseară", a declarat Joe Biden. "Au descoperit un număr mic de documente marcate ca fiind clasificate în zone de depozitare şi în dulapuri pentru dosare din casa mea şi din biblioteca mea personală. Acest lucru s-a întâmplat în cazul Biden Penn Center. Departamentul de Justiţie a fost notificat imediat, iar avocaţii au făcut ca Departamentul de Justiţie să intre în posesia documentelor. Aşa că veţi vedea, vom vedea cum se va derula totul, sunt încrezător", a comentat Joe Biden.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233