dobroge.tv

Live

Rusia a lansat 76 de rachete astăzi, asupra Ucrainei. Două persoane au murit, Kievul este fără apă

Rusia a lansat 76 de rachete astăzi, asupra Ucrainei. Două persoane au murit, Kievul este fără apă
16 decembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Rusia a lansat vineri dimineaţă 76 de rachete asupra Ucrainei, dintre care 60 au fost doborâte de apărarea antiaeriană, iar pentru prima dată acestea au fost lansate şi de bombardiere strategice. Regiunea Kiev a fost ţinta principală a atacului, fiind vizată de 40 de rachete. Autorităţile au anunţat că nouă instalaţii electrice sunt avariate, iar capacitatea sistemului energetic naţional este redusă la jumătate, relatează The Guardian şi CNN. Două persoane au murit şi alte cinci au fost rănite în urma atacurilor cu rachete în oraşul Krivoi Rog din centrul Ucrainei, a declarat vineri un oficial militar ucrainean, scrie news.ro.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 60 din cele 76 de rachete lansate de Rusia asupra Ucrainei vineri dimineaţă, potrivit comandantului-şef al forţelor armate ucrainene, Valeri Zalujni.

Dintre cele 76 de rachete, 72 au fost rachete de croazieră (X-101, 'Kalibr', X-22) şi 4 rachete aeriene ghidate (X-59), fiind vizată infrastructura critică ucraineană.

Un purtător de cuvânt al administraţiei militare a regiunii Kiev a declarat că numai aici au fost doborâte 37 din cele 40 de rachete ruseşti lansate.

La rândul său, guvernatorul din Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, a declarat că apărarea aeriană a doborât 10 rachete deasupra acestei regiuni din centrul Ucrainei.

Ministrul ucrainean al energiei, Herman Haluşcenko, a declarat că ultimele atacuri cu rachete ruseşti au avariat nouă instalaţii energetice.

Într-o declaraţie separată, operatorul energetic de stat al Ucrainei a precizat că atacurile masive ale Rusiei au făcut ca sistemul energetic al ţării să piardă mai mult de jumătate din capacitatea sa.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233