dobroge.tv

Live

Zeci de localităţi din Republica Moldova au rămas fără curent electric după bombardamentele ruseşti asupra Ucrainei

Zeci de localităţi din Republica Moldova au rămas fără curent electric după bombardamentele ruseşti asupra Ucrainei
15 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Zeci de localităţi din Republica Moldova, inclusiv centre raionale, au rămas fără curent electric, după ce Rusia a bombardat sistemul energetic ucrainean. De asemenea, livrarea energiei electrice din România prin reţeaua Isaccea-Vulcăneşti a fost sistată, relatează deschide.md.

Oraşele Bălţi, Ialoveni, Călăraşi, Ungheni, Nisporeni, Edineţ, Soroca, Rîşcani din Republica Moldova au rămas parţial fără curent electric.De asemeena, unele localităţi din regiunea transnistreană, inclusiv oraşul Tighina, sunt afectate de pene de curent totale sau parţiale.

”Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru ţara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvenţă). Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată ţara.Menţionez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca măsură de siguranţă. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică”, afirmă vicepremierul Andrei Spînu, potrivit Agora.

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacţionat, marţi, la atacul rusesc, condamnând „cu fermitate” aceste lovituri care „au pus în pericol viaţa şi siguranţa a zeci de mii de oameni”.

"Regimul de la Kremlin a lansat astăzi un număr-record de 100 de rachete asupra Ucrainei. Ele au lovit infrastructura civilă şi energetică a ţării vecine, au pus în pericol viaţa şi siguranţa a zeci de mii de oameni. Condamnăm cu fermitate acest nou atac - cel mai mare de la începutul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei”, a scris preşedinta Republicii Moldova pe Facebook.

Ea a confirmat că atacurile ruseşti asupra Ucrainei au provocat deconectarea automată a unei linii care asigura transportul de curent electric pentru Republica Moldova, iar zeci de localităţi au rămas fără lumină. Şefa statului a dat asigurări că serviciile specializate lucrează pentru a remedia situaţia. „Le mulţumesc tuturor locuitorilor din regiunile afectate pentru calm şi înţelegere”, a transmis Maia Sandu.

„Războiul trebuie oprit!”, arată în încheiere Maia Sandu.

Sursă foto: dw.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233