dobroge.tv

Live

Alegeri în SUA la jumătatea mandatului. Trump vrea „salvarea visului american”, iar Biden cere „apărarea democrației”

Alegeri în SUA la jumătatea mandatului. Trump vrea „salvarea visului american”, iar Biden cere „apărarea democrației”
08 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Americanii sunt chemați la vot marți pentru a reînnoi întreaga Cameră a Reprezentanților și o treime din Senat. Multe funcții de guvernatori și alți aleși locali sunt, de asemenea, în joc. Alegerile sunt cunoscute ca „midterms”, la jumătatea mandatului prezidențial, scrie hotnews.ro.

Preşedintele Joe Biden a făcut un ultim apel, în ajunul alegerilor parţiale de marţi, pentru ca democraţii să protejeze democraţia prin înfrângerea republicanilor lui Donald Trump, în cadrul unor alegeri care, potrivit sondajelor, ar putea răsturna puterea la Washington, transmite AFP.

Astăzi suntem într-un punct de cotitură, ne aflăm într-unul dintre acele momente care apare la fiecare trei sau patru generații. O simțim în oasele noastre că democrația noastră este în pericol și știm că e vremea ca tu să o aperi, să o păstrezi, să o protejezi, să o alegi. Va modela cum vor arăta următoarele două decenii.

Democrația este pe buletinul de vot. Violența politică și intimidarea sunt în creștere în toată America. Și vă amintiți de 6 ianuarie, când mulțimea furioasă a luat cu asalt Capitoliul SUA, a atacat forțele de ordine, a vânat oficiali aleși și a ridicat o spânzurătoare pentru a-l spânzura pe vicepreședintele Pence. Cine naiba se cred? Oameni buni, nu uitați, puterea este în mâinile voastre”, a declarat Joe Biden.

Într-un discurs tipic adresat fanilor din Dayton, Ohio, Trump a spus: „Dacă susţineţi declinul şi căderea Americii, atunci trebuie, trebuie neapărat să votaţi pentru stânga radicală, pentru nebuni”. La acest scrutin, alegătorii îi vor desemna pe congresmenii din legislativul de la Washington şi practic din toate legislativele locale, precum şi guvernatorii a 36 din cele 50 de state.

Alegerile pun în joc toate cele 435 de locuri din Camera Reprezentanţilor şi 35 din cele 100 de locuri ale Senatului. Cele mai recente sondaje de opinie îi dau favoriţi pe republicanii lui Trump.


Sursă foto: The Sunday Guardian

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233