dobroge.tv

Live

ATENŢIE, IMAGINI ŞOCANTE! Cel puţin 151 de morţi într-o busculadă de Halloween: oameni căzuți unul peste altul și călcați în picioare, tineri neputincioși care se sufocau prinși de pereți

ATENŢIE, IMAGINI ŞOCANTE! Cel puţin 151 de morţi într-o busculadă de Halloween: oameni căzuți unul peste altul și călcați în picioare, tineri neputincioși care se sufocau prinși de pereți
30 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Cel puţin 151 de persoane au murit, printre care 19 cetăţeni străini, într-o busculadă care s-a creat pe o stradă din Seul, după o busculadă de proporții creată la o petrecere de Halloween la Seul, capitala Coreei de Sud.

Mulţi oameni au murit sau au fost răniţi fiind zdrobiţi de mulţimea care încerca să avanseze pe o stradă îngustă din districtul Itaewon, în apropierea Hamilton Hotel, loc celebru în care se ţin petrecerile în Seul, au precizat oficiali sud-coreeni.

În locul busculadei au intervenit peste 800 de poliţişti şi reprezentanţi ai serviciilor de urgenţă, cu 140 de vehicule.  

 A fost mobilizat tot personalul disponibil din Seul pentru a-i trata pe răniţi. Presa locală speculează că totul ar fi plecat de la faptul că tinerii ar fi vrut să ajungă într-o zonă în care ar fi fost văzută o celebritate.

Înregistrări video au surprins numeroase persoane care primeau îngrijiri, în stradă, de la membri ai serviciilor de urgenţă, înconjuraţi de mulţime.

"Am văzut persoane mergând în partea stângă şi persoane care mergeau în direcţia opusă. Cei din mijloc nu s-au mai putut mişca, nu aveau nicio modalitate de a comunica... nu puteau respira!", a spus un martor.

Mai mulţi supravieţuitori au povestit îngroziţi că au văzut tineri blocaţi chiar şi câte o oră sub corpurile altora. Strada a arătat ca un cimitir. Medicii şi poliţiştii chemaţi la intervenţie au fost ajutaţi inclusiv de trecători şi de cei care au reuşit să scape singuri din busculadă. Victimele au fost resuscitate direct pe asfalt, potrivit observatornews.ro.

Aproximativ 100.000 de persoane petreceau în zona respectivă, la un eveniment organizat cu ocazia Halloweenului, fără să poarte mască de protecţie, pentru prima oară de la începutul pandemiei covid-19.

UPDATE. 97 de femei şi 54 de bărbaţi au murit în busculada de pe străzile Seulului, în timp ce sărbătoreau Halloweenul, dintre care 21 sunt străini, iar între ei se află şi un francez, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap, o informaţie confirmată de către o sursă diplomatică cotidianului Le Figaro. De asemenea, doi francezi se află între cei 133 de răniţi, şi au fost externaţi, potrivit sursei diplomatice citate de cotidianul francez. Majoritatea victimelor busculadei au fost identificate ca fiind în vârstă de 20 de ani.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233