dobroge.tv

Live

Rishi Sunak devine al 57-lea premier al Marii Britanii

Rishi Sunak devine al 57-lea premier al Marii Britanii
25 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Rishi Sunak a devenit în mod oficial al 57-lea premier al Regatului Unit, după ce regele Charles al III-lea i-a cerut marţi să formeze un nou Guvern, în urma demisiei lui Liz Truss, relatează BBC News, citat de news.ro.

Rishi Sunak este cel de-al treilea premier britanic din acest an, după Boris Johnson şi Liz Truss, cel mai tânăr premier din ultimii 200 de ani şi primul care nu este alb.

El a plecat de la Palatul Buckingham, unde a fost primit de către Charles al III-lea, şi se duce la numărul 10 pe Downing Street, reşedinţa premierilor britanici.

El va începe imediat să lucreze la formarea unui Cabinet.

Rishi Sunak nu va fi aşteptat de susţinători la sosirea la Downing Street, potrivit BBC.

Echipa sa consideră că Regatul Unit se află într-o perioadă gravă şi nu de sărbătoare, lucru care urmează să reiasă şi din discursul pe care urmează să-l susţină.

Cât timp am fost cancelar (n. red. - ministru de finanțe) am făcut tot ce am putut pentru a proteja oamenii și afacerile lor. Ca premier, voi veni cu aceeași compasiune pentru provocările cu care ne confruntăm astăzi. Nu voi lăsa generațiile următoare cu o datorie de plătit doar pentru că noi am fost prea slabi ca s-o plătim. Voi uni țara noastră nu cu vorbe, ci cu acțiuni. Voi munci în fiecare zi pentru a livra lucruri bune pentru voi”, a declarat Rishi Sunak din fața reședinței oficiale. 

Guvernul meu va avea integritate, profesionalism și va fi responsabil la toate nivelurile. Încrederea se câștigă, iar eu o voi câștiga pe a voastră”, a adăugat el.


Sursă foto: captură nbcnews.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233