dobroge.tv

Live

Volodimir Zelenski: Am reuşit să exportăm aproape 8 milioane de tone de alimente, cu peste 300 de nave

Volodimir Zelenski: Am reuşit să exportăm aproape 8 milioane de tone de alimente, cu peste 300 de nave
17 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ţinut un nou discurs duminică, de Ziua mondială a alimentaţiei, în care a anunţat că Ucraina a exportat aproape 8 milioane de tone de alimente cu mai mult de 300 de nave, cantitate din care peste jumătate a ajuns în Africa şi în Asia.

“În 16 octombrie este sărbătorită Ziua mondială a alimentaţiei. (...) Timp de decenii, lumea a depus eforturi pentru a rezolva problema foametei. Şi este puţin probabil că oricare dintre fondatorii ONU s-ar fi gândit atunci când s-a luaat decizia de se marca ziua că în secolul XXI noi toţi în lume vom fi forţaaţi din nou să luptăm cu ameninţarea foametei, mai mult, o foamete artificială!

O foamete de care este responsbilă doar o ţară din lume – Rusia – şi războiul său terorist împotriva lumii libere.

Când Rusia ne-a blocat porturile ucrainene şi a perturbat lanţurile de aprovizionare, a făcut ca lumea să revină într-o situaţie ca şi cum zeci de ani de muncă pentru securitate alimentară internaţională nu au existat.

Din fericire, porturile ucrainene au început din nou să lucreze la exporturile de produse din agricultură. Din iulie, am furnizat exact cantitatea de alimente care reface stabilitatea pieţei mondiale.

Şi deşi capacităţile noastre de export sunt încă departe de a fi totale, am reuşit să exportăm aproape 8 milioane de tone de alimente pe calea mării – asta înseamnă peste 300 de nave. 60 la sută din acest volum a ajuns în Africa şi Asia. Aceasta este misiunea globală a ţării noastre: şi datorită livrărilor Ucrainei, regiuni întregi din lume îşi menţin securitatea socială şi politică”, a spus el, citat de news.ro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233