dobroge.tv

Live

Incendii devastatoare în California - flăcările au distrus o suprafaţă de 80 de ori mai mare decât cea a Parisului

09 septembrie 2020
Publicitate

Numeroase incendii devastează statul american California, care se află sub asaltul unui puternic val de căldura. Guvernatorul statului a anunțat starea de urgență, în timp ce alte state vecine, printre care Arizona, Nevada sau Texas au anunțat că vor trimite pompieri pentru a ajuta la oprirea incendiilor care au distrus mii de proprietăți și au forțat familii să își abandoneze locuințele.

Este pentru prima dată în 33 de ani când se depăşesc două milioane de acri, adică 8.000 de kilometri pătraţi care sunt cuprinşi de flăcările mistuitoare. Din păcate, cei din California sunt departe de sfârşitul sezonului incendiilor. Mii de pompieri luptă în continuare cu flăcările.

În toată regiunea de sud a Californiei, populaţia a primit ordin să evacueze zona şi să se pună la adăpost. În nordul Californiei, peste 200 de persoane au fost evacuate cu elicoptere ale armatei pentru a se refugia din calea incendiilor care se propagau rapid, izbucnite în apropiere de Fresno.

Printre pompierii care încearcă să oprească flăcările au fost și victime – unul dintre ei a murit, în timp ce un pilot de elicopter care trebuia să arunce apă peste un foc a pierdut controlul aparatului de zbor și s-a prăbușit.

Unele familii și-au pierdut locuințele, o mulțime de oameni fiind evacuați din calea incendiilor, uneori fugind din case doar cu hainele de pe ei, privind ulterior cum flăcările le înghit proprietățile. Incendiile au început să se extindă și pe șosele, fapt ce face dificilă trecerea mașinilor. Pe lângă criza generată de incendii, oamenii se confruntă și cu pene de curent, în condițiile în care instalațiile electrice abia fac față consumului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233