dobroge.tv

Live

Funeraliile reginei Elisabeta a II-a: Sicriul cu trupul suveranei a ajuns la Edinburgh, liderilor care vor participa la înmormântare li s-a interzis să folosească avioane private şi elicoptere

12 septembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viaţă joi seară, la vârsta de 96 de ani, la proprietatea sa de la Balmoral, în Scoţia. Înmormântarea reginei va avea loc la Londra pe 19 septembrie.

Sicriul reginei a ajuns, duminică seara, la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh, după o călătorie de şase ore de la Castelul Balmoral până în capitala scoţiană. Luni, sicriul Reginei Elisabeta a II - a va coborî pe Royal Mile până la Catedrala St Giles pentru o slujbă la care vor participa regele şi regina consoartă şi membri ai familiei regale, transmite CNN, citat de news.ro.

Marți, sicriul va fi însoțit către Londra de prinţesa Anne, pentru ca miercuri să fie depus la Westminster Hall, unde va rămâne până la înmormântare

În dimineaţa zilei de 19 septembrie - o zi de sărbătoare legală în Marea Britanie - se va încheia ceremonia de depunere a coroanei reginei. Sicriul va merge apoi din nou în procesiune până la Westminster Abbey pentru funeraliile de stat. După înmormântare, sicriul va fi dus din nou în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch. De acolo, se va deplasa la Windsor. Odată ajuns la Windsor, maşina mortuară se va deplasa la capela St George's din Castelul Windsor pentru slujba de înmormântare, mai scrie news.ro.

Sursa citată mai menţionează că şefilor de stat care se vor deplasa la Londra pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a li s-a cerut să facă deplasarea cu zboruri comerciale şi li s-a interzis să folosească elicoptere. 

În ceea ce priveşte sosirea în Anglia, liderilor li se recomandă să folosească zboruri comerciale, ei fiind avertizaţi că aeroportul Heathrow nu va fi disponibil pentru zboruri private. Liderii care insistă să facă deplasarea cu avioane private vor fi nevoiţi să se orienteze către alte aeroporturi din zonă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233