dobroge.tv

Live

Charles al III-lea a fost proclamat astăzi, oficial, rege al Marii Britanii, într-o ceremonie istorică la Palatul St. James. LIVE

10 septembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege al Marii Britanii, într-o ceremonie desfășurată la Palatul St James din Londra. Proclamația a fost citită în sală și apoi semnată de mai mulți oficiali britanici din Consiliul de Succesiune.

Documentul va fi citit apoi de la balconul palatului, astfel încât să fie informat și poporul, conform tradiției. Membrii Consiliului de Succesiune au mers apoi în sala Consiliului Privat al regelui. Sunt prezenți și foștii premieri britanici și membri ai familiei regale. Aici se vor întâlni cu noul rege, scrie digi24.ro.

Tot astăzi, parlamentul se reunește într-o ședință specială, în care deputații depun jurământul de loialitate față de noul suveran.

În discursul din sala tronului, regele Charles al III-lea i-a adus un omagiu mamei sale: "Domnia ei a fost de neegalat prin durata, devotamentul și dăruirea sa. Chiar dacă suntem îndurerați, aducem mulțumiri pentru această viață foarte credincioasă În îndeplinirea sarcinii grele care mi-a fost încredințată și căreia îi dedic acum ceea ce mi-a mai rămas din viață, mă rog la îndrumarea și ajutorul lui Dumnezeu atotputernic."  

Drapelele nu mai sunt în bernă, urmând să fie din nou coborâte, după ce proclamaţiile vor fi prezentate şi în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.

 

Regele Charles a ţinut vineri seară un discurs în care a vorbit despre funeraliile Reginei Elizabeth a II-a, care s-a stins din viaţă joi seară.

”În mai puţin de o săptămână, ne vom reuni alături de întregul popor şi de comunitatea mondială să o conducem pe ultimul drum pe iubita mea mamă. Să ne amintim domnia sa şi să devenim mai puternici datoriă amintirilor pe care ni le-a oferit. În numele tuturor membrilor familiei mele, vreau să vă transmit mulţumiri sincere din întreaga inimă pentru condoleanţele şi sprijinul exprimate, care înseamnă mai mult decât pot arăta acum

Dragei mele mame, acum, când îţi începi ultima mare călătorie, la finalul căreia te vei alătura dragului meu tată, vrreau să îţi spun doar atât: Mulţumesc! Îţi mulţumesc pentru dragostea, pentru devotamentul faţă de familia şi ţara noastră şi faţă de popoarele pe care le-ai servit cu atâta energie în atâţia ani. Fie care îngerii să te conducă spre odihna veşnică!”, au fost ultimele cuvinte din discursul Regelui Charles al III-lea.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233