dobroge.tv

Live

A murit Mihail Gorbaciov, preşedintele sovietic care a dărâmat Cortina de Fier. Putin a transmis ''cele mai profunde condoleanţe''

A murit Mihail Gorbaciov, preşedintele sovietic care a dărâmat Cortina de Fier. Putin a transmis ''cele mai profunde condoleanţe''
31 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

S-a stins din viaţă ultimul preşedinte al Uniunii Sovietice înainte de dizolvarea acesteia, Mihail Sergheevici Gorbaciov, la vârsta de 91 de ani. Gorbaciov a murit după o boală îndelungată, au transmis agenţiile de ştiri de stat din Rusia, citate de news.ro.

Gorbaciov este cel care a introdus reforme-cheie politice şi economice în URSS şi a ajutat la terminarea Războiului Rece.

Liderii politici au transmis reacţii la moartea lui Mihail Gorbaciov

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi-a exprimat "cele mai profunde condoleanţe", a declarat purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, pentru agenţia de presă Interfax. "Mâine va trimite o telegramă de condoleanţe familiei şi prietenilor săi", a transmis liderul de la Kremlin.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen: "Mihail Gorbaciov a fost un lider de încredere şi respectat. El a jucat un rol crucial pentru a pune capăt Războiului Rece şi pentru a doborî Cortina de Fier. A deschis calea pentru o Europă liberă ... Această moştenire este una pe care nu o vom uita."

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson: "Întotdeauna am admirat curajul şi integritatea de care a dat dovadă pentru a duce Războiul Rece la o concluzie paşnică ... Într-o perioadă de agresiune a lui Putin în Ucraina, angajamentul său neobosit pentru deschiderea societăţii sovietice rămâne un exemplu pentru noi toţi."

Secretarul general al ONU Antonio Guterres şi-a exprimat „profunda tristeţe” după moartea lui Mihail Gorbaciov, aducând un omagiu „unui om de stat unic, care a schimbat cursul istoriei”. „A făcut mai mult decât oricine altcineva pentru a obțnne în mod paşnic sfârşitul Războiului Rece”, a adăugat Antonio Guterres într-un comunicat de presă, în care mai spune că „lumea a pierdut un mare lider mondial, dedicat multilateralismului şi apărător neobosit al păcii”.

Preşedintele american Joe Biden i-a adus un omagiu, numindu-l un „lider rar”. Acţiunile sale au fost cele ale unui lider cu suficientă „imaginaţie pentru a vedea că un alt viitor este posibil şi curajul de a-şi risca întreaga carieră pentru a-l atinge. Rezultatul a fost o lume mai sigură şi mai multă libertate pentru milioane de persoane”.

 „În calitate de lider al URSS, a colaborat cu preşedintele Ronald Reagan pentru a reduce arsenalele nucleare ale celor două ţări, spre marea uşurare a oamenilor din întreaga lume care se rugau pentru încetarea cursei înarmării nucleare. După zeci de ani de represiune politică brutală, el a adoptat reforme democratice”, a spus Joe Biden într-un comunicat.

Sursă foto: stiri.md

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233