dobroge.tv

Live

Ucraina și Rusia au semnat acordul care permite exportul de cereale prin Marea Neagră. ''Acordul de astăzi va ajuta la securitatea alimentară''

Ucraina și Rusia au semnat acordul care permite exportul de cereale prin Marea Neagră. ''Acordul de astăzi va ajuta la securitatea alimentară''
22 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ucraina şi Rusia au semnat, vineri, un acord susţinut de ONU, la Istanbul, care permite exportul a milioane de tone de cereale din porturile blocate de la Marea Neagră, iniţiativă care ar putea atenua criza alimentară globală, a declarat secretarul general al ONU Antonio Guterres, relatează CNN.

„Suntem mândri că suntem esențiali într-o inițiativă care va juca un rol major în soluționarea crizei alimentare globale, care a fost pe ordinea de zi de mult timp”, a transmis președintele turc. „Acordul de astăzi va ajuta la securitatea alimentară și la controlul inflației în întreaga lume”, a spus Erdogan.

Oficialii ONU au spus că speră ca transporturile preliminare să înceapă cât mai curând sâmbătă, cu speranța de a atinge nivelurile de dinainte de război din cele trei porturi ucrainene, adică o rată de 5 milioane de tone de cereale pe lună. Acordul va fi valabil pentru 120 de zile, dar va putea fi reînnoit și nu se așteaptă ca acesta să fie întrerupt prea curând.

Robert Mardini, directorul general al Comitetului Internațional al Crucii Roșii, a salutat acordul și a subliniat importanța acestuia, precizând că este salvator pentru oamenii din întreaga lume care se luptă să-și hrănească familiile. „Nicăieri consecințele nu sunt simțite mai greu decât în ​​comunitățile deja afectate de conflictele armate și șocurile climatice. De exemplu, monitorizările noastre din ultimele șase luni arată că prețul alimentelor de bază a crescut cu 187% în Sudan, cu 86% în Siria, cu 60% în Yemen și cu 54% în Etiopia, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Deci eforturile trebuie să continue”,a declarat Mardini.

Şeful ONU a ţinut să menţioneze că este un ”acord fără precedent între două părţi implicate într-un conflict sângeros”, însă conflictul este în plină desfăşurare, iar ”oamenii mor în fiecare zi. Se poartă lupte în fiecare zi", a spus el.

Sursă foto: Captură BBC

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233