dobroge.tv

Live

DURERE DE NEDESCRIS. Mama Lizei, micuţa de 4 ani ucisă de rachetele ruseşti, nu ştie că şi-a pierdut fetiţa. ''I-a dat fetei toată inima, tot sufletul și toată dragostea''

DURERE DE NEDESCRIS. Mama Lizei, micuţa de 4 ani ucisă de rachetele ruseşti, nu ştie că şi-a pierdut fetiţa. ''I-a dat fetei toată inima, tot sufletul și toată dragostea''
16 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Războiul din Ucraina este departe de a se termina, iar pierderile de vieţi omeneşti şi dramele trăite de cei care luptă să supravieţuiască sunt de nedescris. O fetiţă de doar 4 ani a dvenit simbolul victimelor nevinovate, fiind ucisă în timp ce se întorcea acasă de la terapie. Alţi 22 de oameni au murit în atacul cu rachete asupra orașului Vinița, aflat în centrul Ucrainei. Dureros este că mama micuţie încă nu a aflat că şi-a pierdut copilul. Cadrele medicale nu au curaj să-i spună că fiica ei a murit. Se tem că şocul ar fi prea mare şi ar putea să o piardă şi pe mamă, potrivit adevarul.ro.

Viața Lizei a fost povestită de mama ei pe Instagram și pe Tiktok. Irina a scris că știa că va avea un copil cu sindrom Down încă de când era gravidă, dar a decis să păstreze copilul. Pozele de pe rețelele sociale erau calea prin care se lupta cu prejudecățile.

„Fata avea sindrom Down, dar era foarte isteață, foarte atentă. Mama ei avea mare grijă de ea. I-a dat fetei toată inima, tot sufletul și toată dragostea. Realizările fetei au făcut-o foarte fericită pe mamă și pe toată familia”, a declarat Valeria Korol, logoped la clinica unde era îngrijită Liza.

Irina, mama Lizei, se luptă acum pentru propria viață într-un spital ucrainean, fiind rănită grav. Medicii încă nu au avut curajul să-i spună că Liza nu mai este.

„Dacă îi spunem, o vom pierde. Nu putem să facem asta. De aceea am creat o barieră de informații în jurul ei. Când am aflat că a cerut un telefon, toți doctorii, asistentele, medicii i-au spus că nu mai au voie să folosească telefoane la muncă”, a povestit Oleksandr Fomin, medic-șef al Spitalului de Urgență din Vinița.

Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean, a afirmat după atac că a recunoscut-o pe fetiţă dintr-un videoclip realizat de Crăciun. „Astăzi am fost îngroziţi să vedem o fotografie cu un cărucior pentru copii răsturnat în Viniţa. Apoi, citind ştirile, mi-am dat seama că o cunosc pe această fată”, a scris Zelenska într-o postare publicată pe Twitter, joi târziu. „Ne-am întâlnit în timp ce înregistram un videoclip pentru sărbătorile de Crăciun”, a mai adăugat soţia preşedintelui.

Liza şi mama ei se întorseseră recent de la Kiev la Viniţa. Credeau că se află în siguranţă în oraş decât în capitală. Din păcate, rachetele ruseşti au lovit şi aici, iar Liza a devenit încă o victimă a cestui război.

Sursă foto: adevarul.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233