dobroge.tv

Live

Uniunea Europeană cere Rusiei o ”anchetă transparentă” cu privire la otrăvirea lui Navalnîi

Uniunea Europeană cere Rusiei o ”anchetă transparentă” cu privire la otrăvirea lui Navalnîi
25 august 2020
Redactia DTV
Publicitate

Uniunea Europeană îndeamnă Moscova la o ”anchetă independentă şi transparentă cu privire la otrăvirea” opozantului rus Aleksei Navalnîi, după descoperirea unor elemente în acest sens de către spitalul din Berlin unde care primeşte îngrijiri, relatează AFP.

”Este imperativ ca autorităţile ruse să lanseze fără întârziere o anchetă independentă şi transparentă cu privire la otrăvitrea domnului Navalnîi”, a spus înaltul reprezentant UE pentru Politică Externă, Josep Borrell, într-un comunicat, citat de news.ro.

Germania a conchis luni că Navalnîi a fost otrăvit şi a îndemnat Rusia să-i judece pe autorii otrăvirii.

În schimb, medicii ruşi care l-au îngrijit pe opozant în timpul spitalizării acestuia în Siberia au anunţat în aceeaşi zi că nu au găsit, în urma testelor, în oraganismul acestuia inhibitori de colinesterază - o substanţă cu care germanii spun că a fost otrăvit, mai scrie sursa citată.

”Poporul rus şi comunitatea internaţională cer să se facă lumină cu privire la otrăvirea domnului Navalnîi. Cei vinovaţi trebuie să dea socoteală”, a subliniat şeful diplomaţiei europene.

Un înverşunat critic al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a intrat în comă joia trecută după ce i s-a făcut rău în avionul cu care se întorcea de la Tomsk la Moscova. Internat de urgenţă la Omsk, opozantul rus a fost transportat la Berlin pentru a primi îngrijiri la Spitalul Charite, la solicitarea familiei sale. Medicii germani care îl tratează pe Navalnîi au anunţat luni că analizele medicale arată că a fost otrăvit cu o substanţă din grupul inhibitorilor de colinesterază.

Potrivit adevarul.ro, inhibitorii de colinesterază sunt un grup de compuşi chimici cu o gamă largă de întrebuinţări, de la fabricarea armelor chimice şi pesticide până la medicamente destinate atenuării simptomelor pentru Alzheimer şi alte tipuri de demenţă. Gazele paralizante şi compuşii neurotoxici „Noviciok” sunt la rândul lor inhibitori de colinesterază. 

Spitalul din Berlin a precizat că Navalnîi este tratat cu antidotul atropină. Este acelaşi medicament utilizat de medicii britanici pentru tratarea lui Serghei Skripal, fost agent dublu rus şi pe fiica acestuia Iulia, care au fost otrăviţi cu un agent neurologic din gama „Noviciok”, în 2018, la Salisbury, Anglia. 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233