dobroge.tv

Live

Uniunea Europeană nu recunoaște alegerile prezidenţiale din Belarus

21 august 2020
Publicitate

Uniunea Europeană nu recunoaşte alegerile prezidenţiale din Belarus și anunță că va impune sancțiuni pentru cei responsabili de instaurarea regimului Lukașenko. În acest context, președintele Alexandr Lukaşenko a cerut armatei să întărească paza frontierelor. El a fost declarat învingător, cu peste 80% din voturi, la finalul unor alegeri contestate.

Președintele Consiliului Uniunii Europene, Charles Michel, este alături de poporul din Belarus și a menționat că UE va impune în curând sancţiuni pentru un număr substanţial de responsabili ai regimului lui Alexandr Lukaşenko.

Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, a ordonat guvernului să împiedice confruntările în Belarus şi să întărească frontierele, în a 12-a zi de acţiuni de protest ale opoziţiei care contestă rezultatele alegerilor prezidenţiale din 9 august. După o reuniune cu Consiliul de Securitate, Lukașenko a anunțat că nu mai trebuie să fie nicio problemă la Minsk și asta pentru că oamenii sunt obosiţi şi cer pace şi linişte.

Pe fondul manifestaţiilor zilnice ale opoziţiei, acesta a declarat că majoritatea populaţiei este obişnuită să trăiască în ţară calm şi trebuie să le fie redată liniştea. El a dispus şi întărirea controlului la frontiere cu scopul de a împiedica ca protestatarii, armele, muniţia sau banii din alte ţări să intre în Belarus pentru a finanţa revoltele.

De asemenea, a cerut guvernului să se asigure de buna funcţionare a întreprinderilor, după ce opoziţia a lansat un apel la grevă în mai multe industrii vitale pentru economia belarusă.

Oficial declarat învingător cu peste 80% din voturi la capătul unor alegeri contestate, Lukaşenko, la putere din 1994, se confruntă cu o presiune atât în ţară, cât şi în străinătate. El a respins de mai multe ori ideea renunţării la mandat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233