dobroge.tv

Live

Este a 93-a zi de război în Ucraina. Rușii au reluat bombardamentele la Harkov, un tată a murit cu bebeluşul lui în braţe, de doar 5 luni

Este a 93-a zi de război în Ucraina. Rușii au reluat bombardamentele la Harkov, un tată a murit cu bebeluşul lui în braţe, de doar 5 luni
27 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este a 93-a zi de război în Ucraina, iar bombardamentele ruseşti continuă în regiunea Donbas. Nouă persoane au fost ucise în Harkov, inclusiv în copil de 5 luni, potrivit lui Oleg Sinegubov, şeful administraţiei militare regionale din Harkov, relatează CNN, citat de news.ro.

Printre cei ucişi se numără "o familie care pur şi simplu mergea pe stradă - un bărbat îşi ducea bebeluşul de cinci luni şi a murit în timp ce îl ţinea în braţe. Mama bebeluşului este grav rănită şi este în spital acum", a spus Sinegubov, citat de news.ro.

"Duşmanul a bombardat cu MLRS (sistem lansator de rachete multiple - n.r.) Smerch şi Uragan şi cu artilerie, modificare care este stabilită de experţii noştri militari. Conform datelor disponibile, bombardamentele au venit din nordul regiunii, unde trupele noastre îşi menţin poziţiile şi împing încet duşmanul spre graniţă. Aceasta este o zonă exclusiv rezidenţială, deci scopul acestui bombardament poate fi doar terorizarea localnicilor", a spus el.

Oficialul a adăugat că districtele Shevchenkivskyi şi Kyivskyi au fost cele "bombardate intens". El a spus că, pe lângă cei ucişi, 19 persoane au fost rănite, între care un copil de nouă ani.

SUA se pregătește să trimită sisteme avansate de rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina, după o solicitare urgentă din partea oficialilor ucraineni, au declarat mai mulți oficiali pentru CNN.

Înalți oficiali ucraineni, inclusiv președintele Zelenski și ministrul de externe Kuleba, au pledat în ultimele săptămâni pentru ca SUA și aliații săi să furnizeze sistemul blindat de rachete cu lansare multiplă M270, cunoscut și ca MLRS.

Acest sistem poate efectua lovituri de rachete la sute de kilometri, adică mult mai departe decât oricare dintre sistemele pe care le are deja Ucraina la dispoziție și le folosește pe front. Autoritățile de la Kiev susține că MLRS ar putea schimba raportul de putere pe linia de contact.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus, într-un mesaj, că Ucraina va fi întotdeauna un stat independent şi nu va fi înfrântă. Zelenski susţine că "desfăşurarea catastrofală a evenimentelor ar fi putut fi oprită dacă lumea trata situaţia din Ucraina ca fiind situaţia sa". "Dacă puternicii lumii nu se jucau cu Rusia, ci ar fi făcut presiuni pentru a opri războiul", subliniază el.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233