dobroge.tv

Live

RĂZBOI UCRAINA. Rusia bombardează peste 40 de oraşe în Donbas, Zelenski cere mai multe arme de la Occident

RĂZBOI UCRAINA. Rusia bombardează peste 40 de oraşe în Donbas, Zelenski cere mai multe arme de la Occident
26 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este a 92-a zi a războiului din Ucraina. Armata ucraineană a anunţat că forţele ruse au bombardat peste 40 de oraşe din regiunea Donbas, în estul Ucrainei, şi că a respins 10 atacuri și a distrus tancuri și drone rusești. Armata rusă vrea să cucerească un obiectiv militar cheie, Sievierodonețk și lansează mortare de la margine orașului, potrivit digi24.ro. Președintele Volodimir Zelenski a făcut un apel către Occident pentru mai multe arme.

Rusia a trimis mii de trupe în regiunea Donbas, atacând din trei părţi în încercarea de a încercui forţele ucrainene care rezistă în oraşul Sievierodonetsk şi în oraşul geamăn Lysychansk. Căderea acestora ar lăsa întreaga provincie Luhansk sub control rusesc, un obiectiv de război cheie al Kremlinului.

"Ocupanţii au bombardat peste 40 de oraşe din Doneţk şi regiunea Luhansk, distrugând sau deteriorând 47 de situri civile, inclusiv 38 de case şi o şcoală. Ca urmare a acestui bombardament, cinci civili au murit şi 12 au fost răniţi", a precizat pe Facebook Armata ucraineană.

În comunicat se precizează că au fost respinse 10 atacuri inamice, au fost distruse patru tancuri şi patru drone şi au fost ucişi 62 de "soldaţi inamici".

Zelenski a declarat în mesajul său nocturn de miercuri că trupele rusești „ne depășesc numeric cu mult” în unele părți din est și a reiterat rugămintele ministrului său de externe, Dmitro Kuleba, de la Forumul Economic Mondial de la Davos pentru mai multe arme pentru occident.

„Avem nevoie de ajutorul partenerilor noștri – cel mai mult avem nevoie de arme pentru Ucraina, fără excepții, fără limite, destule cât să câștigăm”, a spus Zelenski în mesajul său zilnic către națiune.

El s-a adresat comunității internaționale privind acordarea unei atenții prea mari pentru interesele Rusie și prea puțin către Ucraina.

Rusia este pregătită să ofere un coridor umanitar pentru vase ce transportă alimente din Ucraina, în schimbul ridicării unor sancțiuni, a transmis agenția de presă Interfax, care îl citează pe ministrul de externe adjunct Andrei Rudenko, transmite The Guardian.

Sursă text: news.ro, digi24.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233