dobroge.tv

Live

RĂZBOIUL DIN UCRAINA, ZIUA 63

Armata rusă anunță că a preluat controlul asupra regiunii Herson. Explozii în Rusia, la 40 de kilometri de graniţa cu Ucraina

Armata rusă anunță că a preluat controlul asupra regiunii Herson. Explozii în Rusia, la 40 de kilometri de graniţa cu Ucraina
27 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este a 63-a zi de coșmar pentru ucraineni. Din ce în ce mai multe orașe au fost pradă atacurilor rusești. S-au auzit explozii, sirenele răsună fără încetare. S-au folosit obuze și rachete, nimic nu a rămas neatins: de la adăposturi, școli, grădinițe și spitale, până la cartiere rezidențiale și baze militare - toate au fost distruse, iar milioane de familii au fost destrămate. Mii de oameni nevinovați și-au pierdut viața.

Rușii susțin că au preluat controlul asupra regiunii Herson

Armata Federaţiei Ruse a afirmat marţi seara că a făcut cuceriri teritoriale importante în estul şi sudul Ucrainei, printre care capturarea întregii regiuni Herson, informează dpa, potrivit Agerpres.

Armata rusă a preluat controlul asupra întregii regiuni Herson, părţi din regiunile Zaporojie şi Nikolaev (Mikolaiv), precum şi părţi semnificative din Republicile Populare Doneţk şi Lugansk”, a anunţat general-colonelul Mihail Mizinţev.

În zonele cucerite, viaţa de zi cu zi revine încet la normal, infrastructura socială este reparată şi a început semănatul culturilor, a dat asigurări Mizinţev.

Însă, în pofida afirmaţiilor Moscovei, există informaţii contradictorii cu privire la controlul regiunii Herson.

Marţi mai devreme, comandantul militar ucrainean al regiunii a afirmat că linia de apărare se află în interiorul Hersonului şi că forţele ruse nu au reuşit să treacă de ea.

Explozii în Rusia, la 40 de kilometri de graniţa cu Ucraina

Mai multe explozii s-au auzit în oraşul Belgorod, din Rusia, aflat la aproximativ 40 de kilometri nord de graniţa cu Ucraina, informează bbc.com, citând un oficial local.

Guvernatorul regional Viaceslav Gladkov a precizat pe Telegram că s-a trezit la ora 03.35 auzind explozii. El a precizat că în timp ce pregătea o postare pentru social media, a auzit şi alte explozii.

Gladkov a spus ulterior că informaţii preliminare arată că un repozit de muniţie a luat foc şi că nu există victime în rândul populaţiei civile.

Evaluare britanică: Ucraina continuă să controleze cea mai mare parte a spațiului său aerian

Armata ucraineană păstrează controlul asupra celei mai mari părți din spațiul aerian al țării, activitatea aeriană rusă concentrându-se în principal pe zonele de sud și est, afirmă Ministerul Britanic al Apărării în evaluarea de miercuri dimineață.

Potrivit evaluării britanicilor:

  • Ucraina își păstrează controlul asupra majorității spațiului său aerian. Rusia nu a reușit să distrugă în mod eficient forțele aeriene ucrainene sau să suprime apărarea antiaeriană ucraineană.
  • Ucraina continuă să pună în pericol mijloace aeriene rusești.
  • Activitatea aeriană rusă se concentrează în principal în sudul și estul Ucrainei, oferind sprijin forțelor sale terestre. Rusia are un acces aerian foarte limitat în nordul și vestul Ucrainei, limitând acțiunile sale ofensive la lovituri în adâncime cu arme de trase de la mare distanță. Rusia continuă să vizeze activele militare ucrainene și infrastructura logistică din întreaga țară.
  • Majoritatea loviturilor aeriene rusești în Mariupol sunt probabil efectuate cu ajutorul unor bombe neghidate cu cădere liberă. Aceste arme reduc capacitatea Rusiei de a ținti în mod eficient atunci când efectuează lovituri, ceea ce crește riscul de victime civile.

Soluția lui Boris Johnson pentru încheierea războiului

Preşedintele rus Vladimir Putin dispune de „spaţiul politic” pentru a pune capăt invaziei sale din Ucraina, în parte datorită cenzurii instaurate în Rusia, a declarat marţi premierul britanic Boris Johnson.

Ţinând cont de sprijinul masiv al Rusiei pentru ceea ce face, aparenta indiferenţă a media ruse faţă de ceea ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina, paradoxul este că Putin dispune de mult spaţiu politic pentru a da înapoi şi a se retrage”, a declarat Boris Johnson la TalkTV, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Rusia susţine că invadarea Ucrainei este o „operaţiune militară specială” şi a ameninţat cu închisoarea pe oricine oferă o versiune diferită a evenimentelor.

În consecinţă, Putin i-ar putea spune poporului rus că operaţiunea lansată în Ucraina a fost „o reuşită” şi că, „tehnic, este un succes”, a declarat Boris Johnson.

Zelenski: Nimeni nu se poate simți în siguranță știind câte facilități nucleare are Rusia

Volodimir Zelenski spune că nimeni în lume nu se poate simți în siguranță atâta timp cât Rusia are atât de multe facilități nucleare. În mesajul de la miezul nopții, liderul de la Kiev a amintit despre dezastrul de la Cernobîl din urmă cu 36 de ani. El se declară de asemenea recunoscător României pentru sprijinul acordat până acum

Cred că după tot ce a făcut armata rusă în zona Cernobîl, dar și la centrala nucleară de la Zaporojie, nimeni nu se poate simți în siguranță știind câte facilități nucleare, arme nucleare și tehnologii de acest fel deține Rusia. Dacă Rusia a uitat ce este Cernobîl, înseamnă că este nevoie de controlul global asupra facilităților și tehnologiei nucleare ale Rusiei. Prim-ministrul României a făcut o vizită la Kiev. I-am mulțumit pentru sprijinul defensiv și politic. Am discutat nu numai despre cooperarea bilaterală dintre statele noastre și munca comună pentru protejarea libertății în Europa, cât și despre cooperarea la nivelul Uniunii Europene.

Cu România împărțim o viziune comună atât asupra perspectivelor, cât și asupra amenințărilor la adresa unității europene, în special în regiunea Mării Negre. Am convenit să lucrăm împreună și mai mult pentru a asigura securitatea în regiunea noastră”, a declarat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Rusia oprește livrările de gaze către Polonia și Bulgaria

Informația a fost confirmată oficial de guvernele de la Varșovia și Sofia.

Polonia a fost sancționată pentru că a refuzat să lătească în ruble.

Kremlinul a anunțat că Gazprom pune în aplicare decretul prin care Vladimir Putin a decis că toate țările care cumpără gaze rusești trebuie să le plătească în ruble.

Polonia nu își face griji - guvernul a precizat că are rezerve suficiente și că nu mai depinde de mult de gaze de la ruși. Pentru Bulgaria, decizia este dură, deoarece țara este dependentă de importurile din Rusia.

O altă țară dependentă este Germania. O situație pe care ministrul Economiei o numește o eroare.

În privința gazului, lucrăm sub o presiune mare să depășim dependența Germaniei, o greșeală a trecutului, prin construirea de noi terminale GNL (n.red. gaz natural lichefiat). Deja dependența de importurile din Rusia a fost redusă semnificativ.

În privința petrolului, am redus dependența de la 35% la 12%, iar aceste 12 procente merg doar către rafinăria Schwedt. Iar Schwedt, trebuie să precizez, este deținută de o firmă rusă numită Rosneft”, a declarat Robert Habeck, ministrul german al Economiei.


Sursă text: digi24.ro / news.ro

Sursă foto: news.ro / Daily Mail via east2west news

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233