dobroge.tv

Live

RĂZBOIUL DIN UCRAINA, ZIUA 62

Armata rusă a cucerit oraşul Kreminna. Rusia avertizează asupra riscului „real” de izbucnire a unui război mondial. Zelenski: „Victoria Ucrainei este o chestiune de timp”

Armata rusă a cucerit oraşul Kreminna. Rusia avertizează asupra riscului „real” de izbucnire a unui război mondial. Zelenski: „Victoria Ucrainei este o chestiune de timp”
26 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este a 62-a zi de coșmar pentru ucraineni. Din ce în ce mai multe orașe au fost pradă atacurilor rusești. S-au auzit explozii, sirenele răsună fără încetare. S-au folosit obuze și rachete, nimic nu a rămas neatins: de la adăposturi, școli, grădinițe și spitale, până la cartiere rezidențiale și baze militare - toate au fost distruse, iar milioane de familii au fost destrămate. Mii de oameni nevinovați și-au pierdut viața.

Armata rusă a cucerit oraşul Kreminna

Trupele ruse se pare că au cucerit oraşului Kreminna din regiunea estică Lugansk, a anunţat Ministerul britanic al Apărării în raportul zilnic publicat pe contul de Twitter, deşi nu a oferit mai multe detalii în acest sens, relatează BBC.

Informaţii anterioare sugerau că forţele ruse controlau Kreminna, un oraş cu aproximativ 18.000 de locuitori.

Ministerul a adăugat că au fost înregistrare lupte grele în sudul oraşului Izium, în timp ce forţele ruse încearcă să avanseze spre oraşele Sloviansk şi Kramatorsk din nord şi est, se arată în postare.

De asemenea, forţele ruse încearcă, probabil, să încercuiască poziţii puternic fortificate ucrainene din estul ţării, se arată pe contul de Twitter al Ministerului britanic al Apărării.

Forţele ucrainene pregătesc apărarea în regiunea Zaporijie în eventualitatea unui potenţial atac organizat de trupele ruse din sud, a mai precizat ministerul.

Rusia avertizează asupra riscului „real” de izbucnire a unui război mondial

Rusia a asigurat luni că vrea să continue negocierile de pace cu Ucraina, avertizând asupra pericolului „real” ca acest conflict să degenereze în al Treilea Război Mondial, a doua zi după vizita miniştrilor americani la Kiev, scrie AFP.

În timp ce armata rusă afirmă că a lovit luni în jur de 100 de ţinte în Ucraina, inclusiv instalaţii feroviare în centrul ţării, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov l-a acuzat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski că „s-a prefăcut” că discută cu Moscova.

Este un actor bun (...), dacă ne uităm atent şi citim atent ce spune, veţi vedea mii de contradicţii”, a afirmat şeful diplomaţiei ruse, citat de agenţiile ruse de presă. Dar „noi continuăm să purtăm negocieri cu echipa” uraineană „şi aceste contacte vor continua”, a declarat el.

Într-un context de tensiuni fără precedent între MOscova şi Occident din cauza războiului din Ucraina, Lavrov a avertizat asupra riscului unui al Treilea război mondial. „Pericolul este grav, este real, nu putem să-l subestimăm”, a considerat Lavrov.

Aceste declaraţii vin a doua zi după vizita la Kiev, unde s-au întâlnit cu preşedintele Zelenski, a şefului Pentagonului Lloyd Austin şi a secretarului de stat Antony Blinken - primii lideri americani care merg în Ucraina de la începutul conflictului pe 24 februarie.

La întoarcerea din această vizită, şeful Pentagonului a estimat că Kievul poate câştiga războiul.

Primul lucru pentru a câştiga este să crezi că-l poţi câştiga. Şi (ucrainenii) sunt convinşi că pot câştiga (...). Ei pot câştiga dacă au echipamente bune, susţinere”, a declarat luni Austin.

Zelenski: Victoria Ucrainei este o chestiune de timp. Dacă vrei să-ți distrugi vecinii, pierzi

Victoria Ucrainei este o chestiune de timp, a spus Volodimir Zelenski, în mesajul său de la miezul nopții. El a făcut un bilanț după ce războiul pornit de Rusia a intrat în a treia lună.

Lecțiile istoriei sunt binecunoscute. Dacă vrei să construiești un Reich milenar, pierzi”.

Președintele ucrainean a spus că invazia rusă a devenit un război al întregului popor contra invadatorilor. A recunoscut că multe orașe și sate sunt sub ocupație rusă, dar este convins că situația este temporară.

Zelenski a mai spus că Rusia va pierde, deoarece întreaga lume liberă i se opune, și că visul președintelui rus Vladimir Putin pentru un mare imperiu se va nărui ca dorința lui Hitler pentru un Reich de o mie de ani.

Rusia cheltuie cantități enorme de resurse ca să susțină războiul. Ca să se opună întregii lumi libere. A luat de la cetățenii săi tot ce ar fi dus la dezvoltarea Rusiei și bagă acest potențial în distrugerea vieții vecinilor”, a spus Zelenski.

Dar lecțiile istoriei sunt binecunoscute. Dacă vrei să construiești un Reich milenar, pierzi. Dacă vrei să-ți distrugi vecinii, pierzi. Dacă vrei să refaci vechiul imperiu, pierzi. Și dacă te pui contra ucrainenilor, pierzi”, a continuat el.

Kuleba: Moscova simte că se apropie înfrângerea în Ucraina

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a scris pe Twitter că declarațiile lui Lavrov sunt de fapt indiciu că Rusia și-a pierdut „ultima speranță de a determina lumea să nu mai susțină Ucraina”.

Astfel se vorbește despre un pericol „real” al celui de-al treilea război mondial. Aceasta înseamnă doar că Moscova simte că se apropie înfrângerea în Ucraina”, a scris el pe Twitter.

Rheinmetall va oferi Ucrainei 88 de tancuri de luptă uzate

Producătorul german de arme Rheinmetall s-a oferit să vândă Ucrainei 88 de tancuri de luptă Leopard uzate, conform documentelor obţinute de agenţia dpa.

Se pare că oferta include şi pregătirea militarilor în Germania, pregătire pentru reparaţii, piese de schimb, o bază de service şi muniţie.

Cotidianul conservator german Die Welt a anunţat primul informaţia privind o potenţială vânzare. Potrivit ziarului, a fost solicitată aprobarea pentru livrare săptămâna trecută la Ministerul Economiei

Guvernul german a primit şi o altă cerere de la Rheinmetall pentur a putea livra către Ucraina 100 de blindate Marder. Purtătorul de cuvânt al guvernului Steffen Hebestreit a spus că o decizie va fi luată în curând.

Die Welt mai relatează că firma de armament Krauss-Maffei Wegmann (KMW) vrea să livreze şi 100 de obuziere autopropulsate.

Ţările de Jos vor de asemenea să livreze aceste piese de artilerie grea, care pot lovi ţinte la o distanţă de 40 de kilometri.

Până acum, guvernul federal a promis doar ajutor pentru formare şi muniţie pentru aceste obuziere.

Livrarea directă a tancurilor din Germania către Ucraina este controversată în coaliţia tripartită a cancelarului Olaf Scholz.

Stare de asediu la Kiev. Măsura este în vigoare până vineri

La Kiev a fost instituită stare de asediu pe timp de noapte pentru a proteja populația de „acțiunile provocatoare” ale Rusiei, au anunțat autoritățile ucrainene.

Starea de asediu pe timp de noapte este în vigoare la Kiev pe parcursul acestei săptămâni, începând de luni până vineri. Măsura a fost luată din cauza „acțiunilor provocatoare” ale Rusiei, a explicat Oleksandr Pavliuk, șeful Administrației militare regionale din Kiev, într-o postare pe Telegram.

Starea de asediu ține de la 22.00 până la 5.00, ora locală.

Vă reamintim că în timpul stingerii este interzis să vă aflați pe stradă și în alte locuri publice, să vă deplasați cu mijloacele de transport sau pe jos”, a spus Pavliuk, potrivit Mediafax.

Cei care sunt implicați în lucrări de infrastructură critică și care au un permis special și un act de identitate sunt scutiți, a precizat el.

În timpul legii marțiale, este important să se respecte cerințele și deciziile care sunt puse în aplicare pe teren. Astfel de măsuri ajută la protejarea populației de acțiunile provocatoare ale inamicului”, a adăugat Pavliuk.

SUA au lansat un portal pentru refugiaţii ucraineni

SUA au lansat luni un site pentru ca americanii să depună cereri pentru a-i sponsoriza pe ucrainenii care fug temporar în SUA, informează BBC.

Departamentul pentru Securitate Internă a anunţat săptămâna trecută iniţiativa „Uniting for Ukraine”, care permite americanilor să sponsorizeze financiar refugiaţii ucraineni.

Site-ul este deschis doar potenţialilor sponsori din SUA. Include linkuri către formulare care dovedesc capacitatea financiară a unei persoane de a fi sponsor.

SUA au spus că ucrainenii care sosesc în ţară nu vor trece prin procesul obişnuit al refugiaţilor, ci vor primi în schimb eliberarea condiţionată umanitară care le va permite să rămână în SUA timp de doi ani.

Aproximativ 15.000 de ucraineni care nu aveau documente de identificare adecvate au ajuns la punctele de trecere a frontierei americane în ultimele trei luni, a declarat un înalt oficial american pentru CBS News.

Săptămâna trecută, administraţia Biden a anunţat că, începând de luni, ucrainenii care nu au acte de călătorie vor fi obligaţi să treacă prin programul „Uniting for Ukraine” pentru a li se permite intrarea.


Sursă text: news.ro / digi24.ro

Sursă foto: news.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233