dobroge.tv

Live

RĂZBOIUL DIN UCRAINA, ZIUA 61

Oficial ucrainean: Forțele ruse se pregătesc pentru „ofensivă” în regiunea Herson. Ucraina propune negocieri cu Rusia la uzina Azovstal din Mariupol

Oficial ucrainean: Forțele ruse se pregătesc pentru „ofensivă” în regiunea Herson. Ucraina propune negocieri cu Rusia la uzina Azovstal din Mariupol
25 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este a 61-a zi de coșmar pentru ucraineni. Din ce în ce mai multe orașe au fost pradă atacurilor rusești. S-au auzit explozii, sirenele răsună fără încetare. S-au folosit obuze și rachete, nimic nu a rămas neatins: de la adăposturi, școli, grădinițe și spitale, până la cartiere rezidențiale și baze militare - toate au fost distruse, iar milioane de familii au fost destrămate. Mii de oameni nevinovați și-au pierdut viața.

Forțele ruse se pregătesc pentru „ofensivă” în regiunea Herson

Șeful militar al orașului Krivoi Rog spune că Ucraina a observat pregătiri pentru o posibilă ofensivă a forțelor ruse în regiunea Herson, adăugând că apărarea este întărită în zonă, potrivit CNN.

Oleksandr Vilkul a spus că forțele ruse „pregătesc o formație pentru ofensivă în regiunea Herson. Așteptăm posibila ofensivă în zilele următoare. Dar știm mai multe despre aceasta decât cred ei. Noi le înțelegem toate planurile și suntem pe deplin pregătiți pentru orice evoluție a situației”, a spus el.

Vilkul a spus că garnizoana Krivoi Rog este pregătită pentru apărare.

Se lucrează în continuare pentru a ajuta la evacuarea oamenilor din zona frontului. Krivoi Rog furnizează autobuze și ambulanțe. Am oferit asistență medicală și asistență socială. Dar oamenii pleacă pe biciclete și scot bătrânii și copiii în roabe”, a mai spus Vilkul.

Bridget Brink va fi numită ambasador al SUA în Ucraina

Diplomata Bridget Brink, în prezent ambasadoarea SUA în Slovacia, va ocupa funcția de ambasador la Kiev, care a rămas neocupată de la începutul anului 2020. Presa americană a anunțat că președintele SUA, Joe Biden, o va nominaliza astăzi pentru acest post, potrivit BBC.

SUA au mai spus că examinează condițiile de securitate din Kiev și că vor redeschide ambasada de acolo de îndată ce situația o va permite.

Ucraina propune Rusiei convorbiri la Mariupol, în apropiere de complexul metalurgic Azovstal

Ucraina i-a propus Rusiei convorbiri care să aibă loc lângă vastul complex metalurgic Azovstal din Mariupol (sud-est), unde s-au refugiat luptători şi civili ucraineni în acest oraş aflat în mare parte sub control rus, a anunţat duminică preşedinţia ucraineană, relatează AFP.

Le-am cerut ruşilor să organizeze o sesiune specială de convorbiri chiar lângă Azovstal”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, consilierul prezidenţial ucrainean Oleksii Arestovici, indicând că „aşteaptă răspunsul„ din partea delegaţiei ruse.

Kievul a indicat duminică mai devreme că forţele ruse au continuat să bombardeze oraşul de la Marea Azov, care este asediat de la începutul lunii martie de armata rusă, şi în special oţelăria Azovstal, ultima redută de rezistenţă a combatanţilor ucraineni, aminteşte AFP, citată de Agerpres.

Incendiu la un depozit de petrol din oraşul rusesc Briansk

Un puternic incendiu aizbucnit la un depozit de petrol din oraşul rusesc Briansk, situat la aproximativ 100 de kilometri nord de graniţa cu Ucraina, relatează TASS, citând un reprezentant al guvernului regiona, scrie news.ro.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a confirmat că a avut loc un incendiu”, a declarat biroul de presă al guvernului, adăugând că „există şi o confirmare că este vorba despre rezervoarele de combustibil”.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din Bryansk a declarat că incendiul a fost anunţat la ora 2 dimineaţa, ora Moscovei. La faţa locului au fost trimise echipe de pompieri şi de salvare care au raportat că incendiul are loc la un depozit de petrol, a precizat ministerul.

Conform Russia Today, citată de The Guardian, localnicii spun că s-au auzit explozii. Sirenele pot fi auzite în videoclipurile de pe reţelele sociale.

Potrivit localnicilor, explozii şi incendii au avut loc în mai multe cartiere din Briansk. Potrivit unor informaţii neconfirmate, a doua sursă de foc are originea în zona în care se află o unitate militară având legătură cu Direcţia principală de rachete şi artilerie a Ministerului Apărării.

Serviciile de urgenţă au început să evacueze locuitorii caselor din apropierea depozitului de petrol care arde.


Sursă text: news.ro / adevarul.ro / digi24.ro

Sursă foto: news.ro / Twitter @nexta_tv / Getty Images

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233