dobroge.tv

Live

RĂZBOIUL DIN UCRAINA, ZIUA 49

Zelenski: Noi gropi comune sunt găsite aproape zilnic, sunt mii și mii de victime. Biden îl acuză pe Putin de genocid în Ucraina

Zelenski: Noi gropi comune sunt găsite aproape zilnic, sunt mii și mii de victime. Biden îl acuză pe Putin de genocid în Ucraina
13 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este a 49-a zi de coșmar pentru ucraineni. Din ce în ce mai multe orașe au fost pradă atacurilor rusești. S-au auzit explozii, sirenele răsună fără încetare. S-au folosit obuze și rachete, nimic nu a rămas neatins: de la adăposturi, școli, grădinițe și spitale, până la cartiere rezidențiale și baze militare - toate au fost distruse, iar milioane de familii au fost destrămate. Mii de oameni nevinovați și-au pierdut viața. Coșmarul este departe de final. Noi orori ies la iveală în satele eliberate de sub ocupația rusă. Un adevărat masacru a avut loc la Bucha, unde au fost descoperite cadavre aruncate pe străzi, unele legate cu mâinile la spate și gropi comune unde se aflau sute de persoane.

Zelenski: Noi gropi comune sunt găsite aproape zilnic

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat marți, în fața parlamentului lituanian, că există „mii și mii de victime” și „sute de cazuri de tortură brutală” care sunt descoperite în zonele recuperate de Ucraina de la forțele ruse, relatează BBC.

Noi gropi comune sunt găsite aproape zilnic. Cadavrele continuă să fie găsite în canale de scurgere și pivnițe”, a afirmat liderul ucrainean.

Oficialii din capitala Ucrainei, Kiev, vor continua să „investigheze crimele de război” comise de armata rusă, a mai spus Zelenski în fața parlamentarilor lituanieni.

Acesta s-a arătat sigur că Rusia va nega acuzațiile, dar a precizat că „propagandiștii ruși vor avea pe conștiință” aceste crime.

Biden îl acuză, pentru prima dată, pe Putin de genocid

Președintele american Joe Biden l-a acuzat pe Vladimir Putin de genocid. Așa a descris liderul de la Casa Albă uciderea civililor în Ucraina.

În timpul unui discurs dedicat combaterii inflaţiei, preşedintele Statelor Unite menţionase cuvântul genocid.

Până acum, administraţia americană nu a pronunţat acest cuvânt, folosit deja de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Este din ce în ce mai clar că Putin încearcă pur şi simplu să şteargă ideea însăşi de a putea fi ucrainean”, a adăugat el.

Da, am spus că este genocid, pentru că devine tot mai clar că Putin încearcă să șteargă pur și simplu ideea de a fi ucrainean. Tot mai multe dovezi ies la lumină despre lucrurile oribile pe care rușii le-au făcut în Ucraina. Și vom afla din ce în ce mai multe despre devastarea produsă. Vom lăsa avocații să decidă la nivel internațional dacă se califică sau nu, dar mie cu siguranță așa mi se pare. Mulțumesc”, a spus Joe Biden.

Niciun coridor umanitar nu poate fi deschis miercuri

Vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk a declarat că nu a fost posibil să se deschidă niciun coridor umanitar miercuri și a acuzat forțele ruse de ocupație că au încălcat încetarea focului și au blocat autobuzele care evacuează civilii.

Vereshchuk a adăugat, pe Telegram, că autoritățile ucrainene vor încerca să redeschidă coridoarele umanitare cât mai curând posibil.

Trupele rusești retrase de lângă Kiev nu au fost încă reintroduse în luptă

Forțele rusești retrase din regiunea Kievului nu au fost încă reintroduse în Ucraina pentru luptă. Armata rusă a continuat să desfășoare operațiuni ofensive la scară mică pe axele Izium și Severodonetsk, dar nu a trecut încă la o campanie ofensivă mai amplă sau mai bine sprijinită cu resurse.

Bătălia de la Mariupol continuă chiar dacă oficialii ucraineni acuză Rusia că a folosit arme chimice asupra apărătorilor orașului.

Trupele Moscovei continuă în zonele Belgorod și Voronej eforturile de reconstituire a forțelor afectate în atacul eșuat asupra Kievului, dar nu a trimis încă aceste forțe înapoi în Ucraina pentru a relua luptele.


Sursă text: news.ro / digi24.ro / hotnews.ro

Sursă foto: AP / AFP via Daily Mail

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233