dobroge.tv

Live

Victimă a cruzimii lui Putin. Iryna, o ucraineancă ucisă la Bucha, recunoscută după manichiură: „Unghiile ei roșii se vedeau din cer”

Victimă a cruzimii lui Putin. Iryna, o ucraineancă ucisă la Bucha, recunoscută după manichiură: „Unghiile ei roșii se vedeau din cer”
06 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este a 42-a zi de coșmar pentru ucraineni. Din ce în ce mai multe orașe au fost pradă atacurilor rusești. S-au auzit explozii, sirenele răsună fără încetare. S-au folosit obuze și rachete, nimic nu a rămas neatins: de la adăposturi, școli, grădinițe și spitale, până la cartiere rezidențiale și baze militare - toate au fost distruse, iar milioane de familii au fost destrămate.

Un adevărat masacru a avut loc la Bucha unde, după retragerea forțelor ruse din Kiev, au fost descoperite „gropi comune”. Mai mult, în spațiul public au apărut imagini îngrozitoare cu cadavre aruncate pe străzi, unele legate cu mâinile la spate. O astfel de imagine, cea cu mâna unei femei ucise pe stradă, având o manichiură roșu aprins, a făcut înconjurul lumii. A fost publicată în 3 aprilie, pe Twitter, de Mihail Podoliak, consilier al președintelui Ucrainei și șeful echipei de negociatori.

A doua zi, în 4 aprilie, o tânără din Bucha, make-up artistul Anastasia Subacheva, dezvăluia într-un mesaj postat pe Facebook identitatea femeii cu unghiile roșii. Irina o vizitase la salonul de manichiură cu o zi înainte de începerea războiului, scrie Observator News.

Războiul mi-a smuls din nou o bucată din inimă... o bucată uriașă... și a lăsat acolo gol și durere, multă durere. Am simțit imediat că această fotografie mă doare și nu am putut înțelege de ce. Femeia din această fotografie este clienta mea Irina ...care a venit la mine pentru lecții de machiaj. Ultima lecție a fost pe 23 februarie...Astăzi, dedic această seară amintirii incredibilei Iryna, care m-a cucerit cu setea de viață, putere, energie și bunătate. Când ne-am luat rămas-bun m-a îmbrățișat și m-a rugat să am grijă de sănătatea mea, a spus ce persoană minunată sunt.

Era în culmea fericirii, pentru că, pentru prima dată în viață, avea propriile produse cosmetice, pe care noi le-am cumpărat pentru ea. M-a luat de mână și mi-a spus: Donya, la bătrânețe am înțeles în sfârșit cel mai important lucru - trebuie să te iubești și să trăiești pentru tine! În sfârșit, voi trăi așa cum vreau! Așa că trăiește cum dorește sufletul tău, nu pentru soțul tău, ci pentru tine însuți!

Îmi voi aminti mereu cuvintele și sfaturile ei, îmi voi aminti mereu că trebuie să prețuim viața și să ne bucurăm în fiecare moment – pentru că viața este una. Ea este în sufletul meu pentru totdeauna...

Iryna, veșnică amintire pentru tine, îngerii să fie cu tine", a scris Anastasia Subacheva pe Facebook.

Maxim Krivtsov, martor al atrocităților din Bucha, a scris tot pe Facebook despre moartea Irinei:

„O femeie se apropia de post cu o bicicletă. Purta o haină albastră. Conducea repede. Nu s-a oprit. A traversat intersecția a două străzi. Gol și liniștit, plin de praf. A fost împușcată”. Potrivit lui Krivtsov, trupul ei a zăcut aproape o lună pe stradă. „Unghiile ei, vopsite cu lac roșu, erau vizibile din cer”, a mai scris Krivtsov, potrivit UNIAN.

Până acum, au fost descoperite peste 400 de cadavre, însă nu toate au fost identificate. Într-o groapă comună erau 57 de victime. De cealaltă parte, Moscova susţine că totul este o făcătură a ucrainenilor, cu scopul de a discredita Rusia şi pentru a compromite negocierile, menționează sursa citată.


Sursă foto: Facebook Anastasia Subacheva / Twitter @KSergatskova

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233