dobroge.tv

Live

RĂZBOIUL DIN UCRAINA. Rusia îşi regrupează trupele pentru a ataca estul Ucrainei. Zelenski: Va veni vremea când fiecare rus va afla întregul adevăr

RĂZBOIUL DIN UCRAINA. Rusia îşi regrupează trupele pentru a ataca estul Ucrainei. Zelenski: Va veni vremea când fiecare rus va afla întregul adevăr
05 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Armata ucraineană susţine că Rusia îşi regrupează trupele pentru un atac agresiv în estul Ucrainei, transmite The Guardian, citat de news.ro.

”Inamicul îşi regrupează trupele şi îşi concentrează eforturile pentru a se pregăti pentru o operaţiune agresivă în estul statului nostru. Scopul este de a stabili controlul deplin asupra teritoriului regiunilor Doneţk şi Lugansk", susţine sursa citată.

Potrivit oficialilor armatei ucrainene, relocarea unităţilor ruseşti este în curs de desfăşurare.

"Adversarul reface proviziile de alimente, combustibil, materiale lubrifiante şi muniţie", au mai precizat oficialii armatei ucrainene.

De asemenea, forţele ruseşti continuă să blocheze oraşul Harkov şi să stabilească controlul deplin asupra oraşului Mariupol, cu bombardamente constante de artilerie care distrug cartierele rezidenţiale şi infrastructura oraşului, adaugă raportul. Alertele de raid aerian au sunat, marţi dimineaţă, în aproape toate regiunile din Ucraina.

Masacrul de la Bucha: Moscova neagă totm

Imagini îngrozitoare au apărut în weekend cu cadavrele unor civili care zăceau pe străzile din Bucha - unii cu mâinile legate, alții împușcați la cap. Ministerul rus al Apărării a negat că forțele ruse ar fi făcut așa ceva. Duminică, într-o postare pe contul de Telegram, ministerul a sugerat că trupurile au fost puse pe străzi după ce „toate unitățile rusești s-au retras complet din Bucha”, adică după data de 30 martie. Rusia a susținut că imaginile au fost „o făcătură”, o provocare a radicalilor ucraineni, și a cerut o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pe această temă, scrie digi24.ro.

Însă o analiză comparativă a înregistrărilor video și a imaginilor din satelit, realizată de „The New York Times”, arată că mulți dintre civili au fost uciși în urmă cu mai bine de trei săptămâni, când armata rusă deținea controlul asupra orașului, iar cadavrele lor au zăcut în aceleași locuri în tot acest timp.

Convoi de la Mariupol, oprit de forţele ruse pe o rută convenită

Vicepremierul ucrainean Irina Vereshchuk a anunţat că peste 3.300 de persoane au fost evacuate în siguranţă în cursul zilei de luni, dar un convoi de la Mariupol a fost oprit de forţele ruse pe o rută convenită, potrivit The Kiev Independent.

Vicepremierul Irina Vereshchuk a declarat că 3.376 de persoane, majoritatea din Mariupol, Berdiansk şi regiunea Zaporojie, au fost evacuate în siguranţă.

Cu toate acestea, un convoi de refugiaţi de la Mariupol a fost blocat de forţele ruseşti pe o rută convenită.

Zelenski: Va veni vremea când fiecare rus va afla întregul adevăr despre cine dintre concetăţenii lor a ucis

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat un mesaj video pe reţelele de socializare, cerând tuturor să facă cunoscute la nivel global crimele de rîzboi ale soldaţilor ruşi..

”Va veni vremea când fiecare rus va afla întregul adevăr despre cine dintre concetăţenii lor a ucis. Cine a dat ordine. Care a închis ochii la crime.Vom stabili toate acestea”, a afirmat Zelenski în ultimul mesaj video postat pe reţelele de socializare, cerând tuturor să facă cunoscute la nivel global aceste fapte.

”Acum este 2022. Şi avem mult mai multe instrumente decât cei care i-au urmărit pe nazişti după al Doilea Război Mondial.Tocmai am început o investigaţie asupra a ceea ce au făcut invadatorii. În prezent, doar în Bucea, există informaţii cu privire la mai mult de 300 de persoane care au fost torturate şi ucise. Cel mai probabil, lista victimelor va fi mult mai lungă, după ce întreg oraşul va fi verificat”, a mai afirmat Zelenski, precizând că acest lucru se întâmplă doar în unul dintre oraşele ocupate, existând temeri că numărul victimelor este şi mai mare în alte oraşe, unde ”localnicii au văzut lucruri pe care nu le-au văzut în timpul ocupaţiei naziste, acum 80 de ani.

Deja facem tot posibilul pentru a identifica cât mai curând toţi militarii rusi implicaţi în aceste crime, totul pentru a-i pedepsi. Aceasta va fi o lucrare comună a statului nostru cu Uniunea Europeană şi instituţiile internaţionale, în special cu Curtea Penală Internaţională.

Toate crimele ocupanţilor sunt documentate. Este prevăzută baza procedurală necesară pentru aducerea în faţa justiţiei a militarilor ruşi vinovaţi pentru fiecare infracţiune pe care o comit.

Trebuie să fim, de asemenea, conştienţi de faptul că, după uciderile în masă de civili dezvăluite în regiunea Kiev, ocupanţii pot avea o atitudine diferită faţă de crimele lor într-o altă parte a ţării noastre unde au venit. Deja lansează o campanie falsă pentru a-şi ascunde vinovăţia în uciderile în masă ale civililor din Mariupol. Vor face zeci de interviuri scenice, înregistrări reeditate şi vor ucide oameni special pentru a face să pară că au fost ucişi de altcineva. Probaibl, acum invadatorii vor încerca să ascundă urmele crimelor lor", a afirmat Zelenski.

Sursă text: digi24.ro, news.ro. Sursă foto: dailymail.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233