dobroge.tv

Live

Ucraina își numără morții. Peste 280 de cadavre, între care și ale unor copii, descoperite în „gropi comune”: „Rușii ucideau oameni cu mâinile legate la spate”

Ucraina își numără morții. Peste 280 de cadavre, între care și ale unor copii, descoperite în „gropi comune”: „Rușii ucideau oameni cu mâinile legate la spate”
03 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Coșmarul din Ucraina este departe de final, la 39 de zile de la declanșarea conflictului. Au murit oameni nevinovați, milioane de familii au fost destrămate. În timp ce bărbații au rămas în urmă să-și apare țara, femeile și-au luat copiii și un bagaj cu strictul necesar și au trecut granițele pentru a-i proteja pe cei mici de ororile războiului. Cei care au rămas în țară au parte de un adevărat iad. Orașele arată ca scoase dintr-un film apocaliptic, în Mariupol locuitorii nu mai au curent electric, apă și mâncare.

Mai mult, după retragerea forțelor ruse din Kiev, au fost descoperite „gropi comune”. Luptătorii pentru apărarea teritorială au declarat pentru The Times că au găsit cadavrele mutilate a 18 persoane, inclusiv femei și copii de până la 14 ani, într-o pivniță.

Potrivit Daily Mail, au apărut și imagini îngrozitoare cu cadavre împrăștiate pe străzile orașului Bucha , care a fost recapturat vineri de forțele ucrainene. Primarul orașului, Anatoly Fedoruk, a spus aseară: „Am îngropat deja 280 de oameni în gropi comune”.

Cadavrele a cel puțin 20 de bărbați în civil au fost găsite întinse de-a lungul unei singure străzi rezidențiale. Unul avea mâinile legate la spate cu pânză albă. Un pașaport ucrainean zăcea pe pământ în apropiere. „Toți acești oameni au fost împușcați, uciși, în ceafă”, a spus Fedoruk.

El a adăugat că multe dintre cadavre aveau bandaje albe pe ele „pentru a arăta că sunt dezarmați” și că printre morți se numără un băiat de 14 ani. Mai mult, primarul susține că unele dintre victime au încercat să treacă râul Bucha către teritoriul controlat de Ucrainean și că familii întregi au pierit, inclusiv „copii, femei, bunici”. „Acestea sunt consecinţele ocupaţiei ruse”, a adăugat el.

Kira Rudik, un parlamentar, a postat un videoclip cu scena înfiorătoare pe Twitter și a scris: „Rușii ucideau oameni cu mâinile legate la spate și lăsau cadavrele lângă drum. Tremur”.

Șaisprezece din cele 20 de cadavre găsite pe o stradă zăceau fie pe trotuar, fie pe marginea drumului. Trei erau întinși în mijlocul drumului și altul zăcea în curtea unei case. Unul părea să fi fost ucis în timp ce mergea cu bicicleta. Toți purtau haine civile, inclusiv jachete sau topuri de trening, blugi sau pantaloni de jogging și pantofi de sport sau cizme., scrie Daily Mail.


Sursă foto: AFP via i24news.tv

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233