dobroge.tv

Live

A 34-a zi de război în Ucraina

Rușii au bombardat depozite de combustibil. Delegaţiile ucraineană și rusă se întâlnesc la Istanbul. Zelenski: „Astăzi avem veşti bune. Apărătorii noştri avansează în Kiev”

Rușii au bombardat depozite de combustibil. Delegaţiile ucraineană și rusă se întâlnesc la Istanbul. Zelenski: „Astăzi avem veşti bune. Apărătorii noştri avansează în Kiev”
29 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este ziua 34 de coșmar pentru ucraineni. Din ce în ce mai multe orașe au fost pradă atacurilor rusești, iar milioane de familii au fost destrămate. Bărbații rămân în urmă să lupte, în timp ce femeile împachetează un geamantan pe grabă și fug cu copiii din calea morții. Culoarele umanitare menite să faciliteze evacuarea civililor au fost și ele atacate. Mii de oameni nevinovați și-au pierdut viața.

Delegațiile rusă și ucraineană au sosit la Istanbul, pentru primele discuții față în față după mai bine de două săptămâni. Sunt însă puține speranțe de progres. Un înalt oficial american a spus că Putin nu pare pregătit să facă compromisuri. Neutralitatea Ucrainei și statutul zonelor contestate din est ar putea fi pe masa negocierilor, dar Kievul exclude cedarea teritoriului sau a suveranității. Cel mai ambițios obiectiv al Ucrainei la discuțiile din Turcia este un acord de încetare a focului, a spus ministrul de Externe al Ucrainei, potrivit Digi 24.

Un atac aerian rusesc a lovit un depozit de petrol din regiunea Rivne

Guvernatorul regiunii Rivne, Vitaliy Koval, a raportat atacul la ora 21:17. Acesta este al treilea depozit de petrol lovit de Rusia în ultimele zile în vestul Ucraina, potrivit presei ucrainene.

Un atac cu rachete a lovit luni seara un depozit de petrol din vestul Ucrainei, a declarat guvernatorul regional al oraşului Rivne. Este al doilea atac asupra instalaţiilor petroliere din regiune şi cel mai recent dintr-o serie de astfel de atacuri din ultimele zile.

Guvernatorul regiunii, Vitali Koval a anunţat pe Telegram că apărarea civilă s-a deplasat la faţa locului şi că cetăţenii trebuie să rămână în adăposturile lor.

Zelenski: „Astăzi avem veşti bune. Apărătorii noştri avansează în Kiev”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis, luni noaptea, într-un mesaj, că Irpin a fost eliberat, dar că trupele ruse controlează nordul Kievului.

Astăzi avem veşti bune. Apărătorii noştri avansează în regiunea Kiev, recâştigând controlul asupra teritoriului ucrainean. Irpin a fost eliberat. Sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru acest rezultat. Ocupanţii sunt împinşi departe de Irpin. Alungaţi din Kiev. Cu toate acestea, este prea devreme să vorbim despre securitate în această parte a regiunii noastre. Lupta continuă”, a transmis preşedintele Zelenski.

El mai precizează că „trupele ruse controlează nordul Kievului, şi că au resursele şi forţa de muncă”.

Ei încearcă să îşi refacă unităţile distruse. Nivelul pierderilor lor, chiar şi la 90%, nu este un argument pentru ca ei să se oprească. Sute şi sute de unităţi de echipamente inamice arse şi abandonate nu îi convin că asta se va întâmpla tuturor. Regiunile Cernihiv, Sumi, Harkov, Donbas, sudul Ucrainei - situaţia rămâne peste tot tensionată, foarte dificilă. Acesta este un război nemilos împotriva naţiunii noastre, împotriva poporului nostru, împotriva copiilor noştri”, a spus Zelenski.

Preşedintele ucrainean mai afirmă că până astăzi, se ştie că 143 de copii au murit.

Mariupol rămâne blocat. Trupele ruse nu au permis ca astăzi să fie organizat niciun coridor umanitar. (..) Mai avem nevoie de timp. Mai avem nevoie de arme. Mai trebuie să luptăm, trebuie să avem răbdare”, a mai spus el.

Preşedintele Ucrainei mai spune că este important pentru el ca pachetele de sancţiuni să fie suficient de eficiente şi de substanţiale, având în vedere ceea ce se face deja împotriva Ucrainei de către Federaţia Rusă.

Dacă pachetele de sancţiuni sunt slabe sau nu funcţionează suficient, dacă pot fi ocolite, se creează o iluzie periculoasă pentru conducerea rusă că îşi poate permite în continuare ceea ce fac acum. Şi ucrainenii plătesc pentru asta cu viaţa. Mii de vieţi. Aşadar, începând din această săptămână, creăm un grup de experţi la Preşedinţie - ucraineni şi internaţionali, care vor analiza constant sancţiunile împotriva Rusiei - ce influenţează acestea cu adevărat”, a anunţat Zelenski.

Primarul din Mariupol: Coridoarele de evacuare au intrat în mare parte sub controlul forţelor ruse

Primarul din Mariupol a declarat că aproximativ 160.000 de oameni se află astăzi în oraşul asediat Mariupol, unde este imposibil să locuieşti pentru că nu există apă, electricitate, căldură, transmite CNN. Acesta a arătat că coridoarele de evacuare au intrat în mare parte sub controlul forţelor ruse, după ce săptămâni de bombardamente au lăsat oraşul în bucăţi şi au ucis un număr necunoscut de civili, forţând milioane de mii de locuitori să plece din casele lor.

Forţele ucrainene „continuă să menţină apărarea circulară” în oraşul ucrainean asediat Mariupol, a declarat marţi dimineaţa un general ucrainean, chiar dacă forţele ruse au consolidat controlul în jurul oraşului-port din sud-est.

CNN arată că luni, primarul din Mariupol a declarat că coridoarele de evacuare au intrat în mare parte sub controlul forţelor ruse, după ce săptămâni de bombardamente au lăsat oraşul în bucăţi, au ucis un număr necunoscut de civili şi au forţat milioane de mii de locuitori să plece din casele lor.

Nu totul este în puterea noastră”, a spus primarul Vadym Boichenko, într-un interviu în direct la televiziune. „Din păcate, suntem astăzi în mâinile ocupanţilor”. Boicenko a cerut o evacuare completă a populaţiei rămase din Mariupol, care găzduia peste 400.000 de oameni înainte ca Rusia să lanseze invadarea Ucrainei, pe 24 februarie.

Conform estimărilor noastre, aproximativ 160.000 de oameni se află astăzi în oraşul asediat Mariupol, unde este imposibil să locuieşti pentru că nu există apă, electricitate, căldură”, a spus el.

Zelenski cere Occidentului să intensifice sancţiunile împotriva Rusiei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a cerut, luni seară, liderilor occidentali, inclusiv premierului britanic Boris Johnson şi cancelarului german Olaf Scholz, să intensifice presiunile internaţionale asupra Rusiei prin noi sancţiuni.

Zelenski a spus că a avut discuţii cu Johnson, cu premierul Canadei, Justin Trudeau, cu Olaf Scholz, cu Mario Draghi, premierul Italiei, şi cu Ilham Aliev, preşedintele Azerbaidjanului.

Am stabilit cu Marea Britanie să fie susţinută suplimentar apărarea noastră şi să fie intensificate sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse. Şi Canada susţine o reacţie mai dură din partea comunităţii internaționale faţă de catastrofa creată de trupele ruse în oraşe ucrainene”, a spus Volodimir Zelenski, citat de CNN.

Negocieri de pace la Istanbul. Negociatorii, sfătuiți să nu mănânce și să nu bea nimic

Delegațiile rusă și ucraineană au sosit la Istanbul, pentru primele discuții față în față după mai bine de două săptămâni. Sunt însă puține speranțe de progres. Un înalt oficial american a spus că Putin nu pare pregătit să facă compromisuri. Neutralitatea Ucrainei și statutul zonelor contestate din est ar putea fi pe masa negocierilor, dar Kievul exclude cedarea teritoriului sau a suveranității.

Cel mai ambițios obiectiv al Ucrainei la discuțiile din Turcia este un acord de încetare a focului, a spus ministrul de Externe al Ucrainei.

Dmitro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei: „Sfătuiesc pe oricine merge la negocieri cu Federația Rusă să nu mănânce și să nu bea nimic. Și, de preferință, să evite să atingă orice suprafață. Asta în primul rând.

În al doilea rând, toate aceste povești - că cineva a auzit ceva pe undeva, că spun niște surse - sunt multe de acest fel, pentru că toată lumea este însetată de vești, de senzațional.

Planul minimal este, în primul rând, să obținem chestiuni umanitare, iar cel maximal este să obținem încetarea focului și un acord de durată asupra acestuia.

Președintele Ucrainei a dat instrucțiuni clare delegației noastre: nu negociem oamenii, pământul sau suveranitatea. Acestea nu sunt subiect de negociere. Aici, poziția noastră este beton armat, susținută de dreptul internațional și de forțele armate ale Ucrainei, de sancțiuni internaționale care au fost aplicate Rusiei și de armele care ne-au fost date pentru a descuraja agresorul”.

Grupul Wagner aduce peste 1.000 de mercenari

Gruparea paramilitară Wagner a desfășurat trupe în estul Ucrainei, potrivit Ministerului Apărării de la Londra.

În total, organizația va aduce peste 1.000 de mercenari, inclusiv membri din eșaloanele de conducere.

Din cauza pierderilor masive și a blocajului de pe front, Rusia a fost probabil forțată să relocheze mercenarii Wagner din Siria și Africa pentru a-i aduce în Ucraina, estimează Ministerul britanic al Apărării.


Sursă text: news.ro / Digi 24 / Daily Mail

Sursă foto / video: Twitter @NovichokRossiya / Twitter @Militarylandnet / Twitter @warmonitor2 / news.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233