dobroge.tv

Live

ÎNCONJURAȚI DE MIROSUL MORȚII. Cadavrele soldaților ruși uciși zac neridicate de pe front. Guvernatorul din Nikolaiev, apel către cetățeni: „Nu suntem fiare”

ÎNCONJURAȚI DE MIROSUL MORȚII. Cadavrele soldaților ruși uciși zac neridicate de pe front. Guvernatorul din Nikolaiev, apel către cetățeni: „Nu suntem fiare”
24 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Primele zile calde și însorite de primăvară din regiunea de sud a Nikolaevului aduc o nouă realitate sumbră: mirosul morților. Pe măsură ce gerul se topește și pământul se dezgheță, trupurile soldaților ruși împrăștiate pe străzi devin o problemă, scrie CNN, citat de HotNews.

Cadavrele soldaților ruși se adună în Ucraina, în timp ce Kremlinul ascunde adevăratul bilanț al războiului.

Într-un mesaj video de sâmbătă noapte, Vitaly Kim, guvernatorul regiunii, le-a cerut locuitorilor să ajute să colecteze cadavrele și să le pună în saci, pe măsură ce temperaturile urcă peste punctul de îngheț: „Nu suntem fiare, nu?”.

Nikolaevul a fost printre primele capitale regionale care au fost atacate după ce președintele rus Vladimir Putin a lansat invazia Ucrainei, în 24 februarie. După ce au fost împinse din centrul urban, trupele ruse au lăsat în urmă vehiculele de luptă înnegrite Dar bătălia pentru oraș este încă în desfășurare și nu este clar cât de mult vor putea forțele ucrainene să evite asaltul.

Referindu-se la soldații ruși drept „orci” – armata monstruoasă din „Stăpânul inelelor” – Kim a spus că rușii s-au retras și au lăsat în urmă trupurile carbonizate ale colegilor lor: „Sunt sute în toată regiunea”.

Guvernatorul a cerut ca trupurile soldaților morți să fie introduse în frigidere și trimise înapoi în Rusia. Dar, la o lună de război, încă nu este clar cum sau dacă rămășițele soldaților sunt repatriate în Rusia, unde rapoartele despre numărul morților au fost în mare parte reduse la tăcere.

Rusia a reprimat orice informație despre realitatea războiului sângeros, pe care Vladimir Putin îl numește „operațiune militară specială”, restricționând accesul presei occidentale, precum și la rețelele de socializare Twitter și Facebook, pe teritoriul Rusiei.

Una dintre cele mai înfiorătoare imagini ale războiului din Ucraina a fost a unui soldat rus mort, cu fața și corpul ascunse sub zăpada proaspăt căzută. Fotografia, realizată de fotoreporterul Tyler Hicks de la New York Times, este simbolul celor peste 150.000 de ruși trimiși să se lupte cu vecinii lor și al familiilor ruse disperate să afle orice informație despre soarta lor.


Sursă foto: CNN

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233