dobroge.tv

Live

IADUL DIN MARIUPOL. Oamenii mor de foame și sete, cadavrele sunt depuse într-o groapă comună. Un bărbat rănit a fost operat cu un cuțit de bucătărie, într-un subsol

IADUL DIN MARIUPOL. Oamenii mor de foame și sete, cadavrele sunt depuse într-o groapă comună. Un bărbat rănit a fost operat cu un cuțit de bucătărie, într-un subsol
22 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Coșmarul ucrainienilor este departe de final. La 27 de zile de la începerea războiului, trupele rusești continuă atacul asupra orașelor. Locuințe, școli, grădinițe și adăposturi sunt bombardate. Oameni nevinovați își pierd viețile, familiile sunt destrămate, bărbații rămân în urmă în timp ce femeile încearcă să-și salveze copiii din calea bombelor. Coridoarele umanitare, menite să permită evacuarea în siguranță a civililor au fost și ele atacate.

Situația este foarte gravă în Mariupol, unde vorbim despre o criză umanitară fără precedent. Alte două bombe au lovit astăzi orașul, în timp ce oficialii încercau să evacueze mii de civili din calea atacurilor.

Potrivit Daily Mail, coridorul umanitar a fost numit „un iad plin de cadavre”. Mai mult, Oficialii locali au declarat că „este clar că ocupanții nu sunt interesați de orașul Mariupol, vor să-l râdă la pământ, să-l facă în scrum”.

Mariupol este acum înconjurat și asediat de mai bine de trei săptămâni, izolat de hrană, apă și electricitate. Orașul este bombardat în mod constant în efortul de a forța apărătorii să se predea.

Imaginile surprinse acolo sunt îngrozitoare. Orașul arată ca scos dintr-un film apocaliptic, oamenii nevinovați mor fie din cauza atacurilor, fie din cauza lipsei de apă sau hrană, în subsoluri care au fost transformate în adăposturi improvizate. Bărbați din Mariupol depun cadavre într-o groapă comună săpată la periferie, în timp ce oficialii estimează că mii de oameni au fost uciși de bombardamentele rusești.

Mykola Trofymenko, profesor și consilier municipal din Mariupol, care a fugit și el săptămâna trecută, a descris cum un medic a fost forțat să efectueze o intervenție chirurgicală cu un cuțit de bucătărie și fără anestezic, după ce spitalul în care lucra a fost distrus de artilerie, scrie Daily Mail.

Victoria a declarat pentru BBC 5 Live: „Orașul meu este absolut distrus. Eu, familia mea, toți prietenii noștri, nu mai avem case. Toate clădirile sunt distruse și bombardamentele continuă. Este tot timpul în flăcări, mai puțin câteva ore noaptea”.

Oamenii stau în subsoluri, dar nu îi salvează nimeni. Nu au apă, am adunat zăpadă acum câteva zile de apă. Trei copii pe care îi cunosc au murit din cauza deshidratării. Este secolul 21, iar copiii mor de deshidratare în orașul meu, acum mor de foame”, a mai declarat femeia.

Pentru cei care rămân, condițiile au devenit brutale. Atacul a întrerupt alimentarea cu energie electrică, apă și hrană a lui Mariupol și a întrerupt comunicarea cu lumea exterioară, cufundând locuitorii într-o luptă pentru supraviețuire, informează Daily Mail.


Sursă foto: AP

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233