dobroge.tv

Live

A supraviețuit Holocaustului, dar a fost ucis de bombardamentele rusești din Ucraina. Boris Romantschenko avea 96 de ani

A supraviețuit Holocaustului, dar a fost ucis de bombardamentele rusești din Ucraina. Boris Romantschenko avea 96 de ani
21 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este a 26-a zi de coșmar pentru ucraineni. Din ce în ce mai multe orașe au fost pradă atacurilor rusești, iar milioane de familii au fost destrămate. Bărbații rămân în urmă să lupte, în timp ce femeile împachetează un geamantan pe grabă și fug cu copiii din calea morții. Culoarele umanitare menite să faciliteze evacuarea civililor au fost și ele atacate. Mii de oameni nevinovați și-au pierdut viața.

Este și cazul lui Boris Romantschenko, un bunic de 96 de ani, supraviețuitor al Holocaustului, care a îndurat ororile a nu mai puțin de patru lagăre de concentrare naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar a fost ucis vineri, 18 martie, de bombardamentele rusești din Ucraina.

Potrivit Daily Mail, Boris Romantschenko, un bărbat de 96 de ani care a supraviețuit lagărelor de concentrare Buchenwald, Mittelbau-Dora, Bergen-Belsen și Peenemünde, a murit când o rachetă rusă s-a izbit în blocul său din Harkov.

Fundația care administrează memoriale lagărelor Buchenwald și Mittelbau-Dora și sprijină educația în jurul Holocaustului și Germania nazistă, a declarat: „Suntem profund întristați de moartea lui Romantschenko

Plângem pierderea unui prieten apropiat. Fiului și nepoatei sale, care ne-au adus vestea tristă, le dorim multă putere în aceste vremuri grele”, se arată în comunicatul fundației, potrivit sursei citate.

Boris Romantschenko s-a născut pe 20 ianuarie 1926 în Bondari, lângă orașul Sumy din nord-estul Ucrainei. Deși nu era evreu, a fost luat de soldații germani la vârsta de 16 ani și deportat în orașul german Dortmund în 1942 pentru a lucra forțat ca muncitor, ca parte a tacticilor de intimidare naziste împotriva populației ucrainene de la acea vreme, menționează Daily Mail.

Din pricina unei încercări eșuate de evadare, în 1943 a fost arestat și trimis în lagărul de concentrare Buchenwald. De asemenea, el a stat și în sublagărul Mittelbau-Dora, precum și în Bergen Belsen și Peenemünde - unde prizonierii au fost forțați să construiască rachete V2 pentru efortul de război nazist. În ciuda condițiilor îngrozitoare, Romantschenko a reușit să supraviețuiască trei ani de captivitate în mâinile naziștilor, mai scrie sursa citată.


Sursă foto: Twitter Buchenwald_Dora / EPA

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233