dobroge.tv

Live

RĂZBOIUL DIN UCRAINA. 6 morţi după ce trupele lui Putin au bombardat un mall din Kiev, salvatorii încearcă să scoată supravieţuitorii de sub dărâmături - VIDEO

RĂZBOIUL DIN UCRAINA. 6 morţi după ce trupele lui Putin au bombardat un mall din Kiev, salvatorii încearcă să scoată supravieţuitorii de sub dărâmături - VIDEO
21 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Războiul continuă în Ucraina pentru a 26-a zi. Bombardamentele ruseşti au răsunat toată noaptea, iar oamenii nevinovaţi continuă să-şi piardă viaţa. La Kiev, şase oameni au murit după ce proiectilele ruseşti au lovit un centru comercial. Explozia a fost atât de puternică încât a lăsat un crater imens, iar maşinile din parcare au fost distruse. În Sumî, exploziile ar fi afectat o centrală chimică, de unde a avut loc o scurgere de amoniac. Pe de altă parte, conducerea Ucrainei a respins categoric ultimatumul primit din partea armatei ruse de a depune armele şi de a preda oraşul Mariupol, informează Reuters. „Nu va exista nicio predare, nicio depunere a armelor”, a declarat viceprim-ministrul Irina Vereşciuk pentru Ukraîinska Pravda. Răspunsul a fost deja comunicat părţii ruse, a spus ea, potrivit digi24.ro. Astăzi urmează să aibă loc o nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia.

 

Cel puţin şase morţi, într-un bombardament la Kiev

Cel puţin şase persoane au fost ucise într-un bombardament, în capitala Ucrainei, în noaptea de duminică spre luni. Şase corpuri erau întinse, luni dimineaţa, în faţa unui centru comercial, în nord-vestul Kievului, potrivit unui jurnalist AFP, citat de news.ro.

Zona a fost vizată într-unul dintre cele mai puternice atacuri, care a spulberat vehicule în parcare şi a format o gaură uriaşă de câţiva metri.

Luni dimineaţă, pompierii şi militarii încercau să vadă dacă sub dărâmături se mai află şi alte victime.

Primarul oraşului, Vitali Kliciko, a spus că mai multe clădiri rezidenţiale din cartierul istoric Podilski au fost avariate şi au luat foc, alături de centrul comercial din zonă. Echipele de salvare au publicat imagini de la o cameră de supraveghere, care arată o explozie enormă şi un nor în formă de ciupercă, urmate de o serie de deflagraţii mai mici.

 

Mariupol: „Iadul pe pământ”

"Iadul pe pământ", așa a descris situația din orașul natal Mariupol deputatul ucrainean Yaroslav Zelezniak. Orașul este complet încercuit de trupele rusești, ceea ce înseamnă că locuitorii sunt prinși în capcană. Oamenii nu mai au ce mânca, iar bolile se răspândesc. Trupurile celor care au murit în timpul atacurilor sunt lăsate pe stradă, deoarece operațiunile de ridicare a lor sunt dificile și periculoase.

Scurgere de amoniac la o uzină de produse chimice din Sumî

Scurgere de amoniac a fost anunţată la o uzină de produse chimice din Sumî, conform guvernatorului regiunii Dmitro Jiviţki, citat de BBC. Jiviţki a avertizat că persoanele aflată pe o rază de cinci kilometri de uzina Sumîhimprom trebuie să părăsească zona, deoarece gazul este periculos.

Deşi oficialul nu a spus ce a provocat scurgerea în postarea de la ora locală 04:30 (02:30 GMT) de pe canalul său Telegram, Kiev Independent a notat pe Twitter că aceasta este urmare a unui atac rusesc.

Ministerul britanic al Apărării: Forţele ruse încă încearcă să treacă de oraşul Nikolaev, în pofida oricărui progres

 

Trupele ruseşti din sudul Ucrainei încă încearcă să treacă de oraşul Nikolaev, intenţionând să meargă spre vest, către Odesa, a anunţat duminică seară Ministerul britanic al Apărării, citat de CNN.

Aceste forţe, care vin dinspre Crimeea, au făcut puţine progrese în ultimele săptămâni, a mai transmis ministerul pe Twitter. Conform, sursei citate, forţele navale ruseşti continuă blocada asupra coastei ucrainene şi să lanseze atacuri cu rachete vizând ţinte din Ucraina.

Ministerul a avertizat că blocada instituită asupra zonei de coastă a Ucrainei va agrava situaţia umanitară şi va împiedica accesul cu provizii vitale către populaţia ucraineană.

Zelenski este pregătit să se întâlnească cu Putin

Israelul depune eforturi pentru a media un acord între Ucraina şi Rusia şi ar putea fi un loc pentru viitoare discuţii de pace la nivel înalt, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, informează BBC.

"Prim-ministrul Israelului, Naftali Bennett, încearcă să găsească o modalitate de a avea discuţii. Suntem recunoscători pentru eforturile sale, astfel încât, mai devreme sau mai târziu, vom începe să avem discuţii cu Rusia, eventual la Ierusalim. Acesta este locul potrivit pentru a ajunge la pace, dacă este posibil”, a declarat Zelenski în discursul de duminică noapte adresat poportului ucrainean.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care şi-a evidenţiat moştenirea evreiască în căutarea de sprijin împotriva invaziei ţării sale de către Rusia, s-a adresat, duminică, prin videoconferinţă Parlamentului din Israel, Knesset, ţară care încearcă o mediere între Moscova şi Kiev.

În ultimele zile, preşedintele Zelenski şi-a multiplicat intervenţiile prin videoconferinţă adresându-se parlamentarilor străini cu scopul de a obţine sprijin pentru Ucraina în faţa invaziei ruse.

Rusia: Peste 900 de persoane arestate în timpul protestelor faţă de invazia din Ucraina

Cel puţin 937 de persoane au fost arestate, duminică, în Rusia, în timpul manifestaţiilor împotriva războiului din Ucraina organizate în 38 de oraşe din ţară, potrivit unui bilanţ dat publicităţii de ONG-ul OVD-Info.

Aceste acţiuni de protest au avut loc în capitala Moscova, dar şi la Sankt-Petersburg, Ekaterinburg, Nijni Novgorod şi Vladivostok.

Potrivit OVD-Info, de la începutul invaziei din Ucraina pe 24 februarie, peste 15.000 de persoane au fost arestate în Rusia în timpul demonstraţiilor împotriva războiului.

Statul rus a iniţiat, de asemenea, proceduri penale împotriva oponenţilor războiului şi a oponenţilor lui Vladimir Putin. Cel puţin 37 de acţiuni în justiţie sunt deschise în prezent împotriva a 43 de persoane, potrivit aceleiaşi surse.

Sursă text: news.ro, digi24.ro, dailymail.com, Sursă foto/video: dailymail.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233