dobroge.tv

Live

Drama „copiilor războiului”. 19 bebeluși născuți de mame surogat, îngrijiți într-un adăpost subteran improvizat: părinții nu pot să-i ia din cauza atacurilor

Drama „copiilor războiului”. 19 bebeluși născuți de mame surogat, îngrijiți într-un adăpost subteran improvizat: părinții nu pot să-i ia din cauza atacurilor
20 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este a 25-a zi de război în Ucraina. Țara pare acum scoasă dintr-un film apocaliptic. Orașele sunt atacate, clădirile sunt distruse și oamenii nevinovați sunt uciși. Este panică generală. Milioane de familii au fost despărțite, bărbații au rămas să lupte pentru țară, în timp ce femeile și-au luat copiii și au fugit în țările vecine. Unele familii s-au ascuns în subteran, fie în propria casă, fie în alte clădiri. 

Un grup de 19 bebeluși surogat sunt adăpostiți într-un adăpost subteran improvizat în Kiev. Părinții nu pot să-i ia din cauza atacurilor. Mai multe fotografii îi înfățișează pe micuți în timp ce dorm sau sunt hrăniți în acest adăpost.

Potrivit Daily Mail, în Ucraina se nasc în fiecare an între 2.500 și 3.000 de copii pentru familii din afara țării, inclusiv China, Statele Unite și Uniunea Europeană. Ucraina este una dintre puținele țări din lume care permite mamelor să poarte copii pentru străini ca practică comercială. După naștere, „părinții desemnați” sunt singurii care au drept legal asupra copiilor.

Însă, din cauza atacurilor, părinții nu își pot lua bebelușii, astfel că aceștia dorm în pătuțuri, în cărucioare sau chiar pe saltele puse pe podea. Ei sunt schimbați și hrăniți de persoanele care stau cu ei în creșa improvizată la subsol. Voluntarii au grijă de grupul de nou-născuți non-stop.

O clinică mare din Kiev a difuzat un videoclip cu zeci de bebeluși născuți din mame surogat și ai căror părinți nu au putut veni să-i ia deoarece granițele fuseseră închise.

Totuși, potrivit Daily Mail, câțiva părinți au reușit să finalizeze procesele și să-și ia copiii acasă. Un cuplu britanic care se afla la Kiev cu gemenii lor nou-născuți, Sai și Amaya, când a început invazia, s-au adăpostit în subsolul unui bloc de apartamente. Cuplul a reușit să fugă din oraș după o călătorie de 17 ore cu mașina prin țară, cu bebelușii strânși la piept.

Sursa citată menționează că și un cuplu australian a făcut o călătorie lungă de la Melbourne până în Ucraina pentru a-și întâlni fiica nou-născută, Alba. Abia săptămâna trecută au reușit să ajungă în sfârșit la ea, după ce intrarea lor în țară a fost zădărnicită când au rămas blocați pe aeroportul din Dubai.


Sursă foto: AP / Reuters

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233