dobroge.tv

Live

ZIUA 25 DE IAD ÎN UCRAINA

Rusia a atacat o școală din Mariupol unde se adăposteau 400 de persoane. Zelenski: Asediul orașului este „un act de teroare” care va rămâne în istorie

Rusia a atacat o școală din Mariupol unde se adăposteau 400 de persoane. Zelenski: Asediul orașului este „un act de teroare” care va rămâne în istorie
20 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Coșmarul ucrainienilor este departe de final. La 25 de zile de la începerea războiului, trupele rusești continuă atacul asupra orașelor. Locuințe, școli, grădinițe și adăposturi sunt bombardate. Oameni nevinovați își pierd viețile, familiile sunt destrămate, bărbații rămân în urmă în timp ce femeile încearcă să-și salveze copiii din calea bombelor. „Coridoarele umanitare”, menite să permită evacuarea în siguranță a civililor au fost și ele atacate.

Orașele sunt în continuare amenințate de atacurile armatei rusești. În 18 zone s-au auzit raiduri aeriene și bombardamente sâmbătă noaptea. Și Harkov continuă să fie bombardat de artilerie şi mai multe clădiri rezidenţiale au fost lovite şi au luat foc sâmbătă seara.

Școală atacată

Autoritățile oraşului Mariupol au transmis că forţele ruse au atacat o şcoală în care se adăposteau 400 de oameni. Momenan nu există informaţii certe despre victime, potrivit BBC.

Într-o postare pe Telegram, consiliul din Mariupol transmite că întreaga clădire a fost distrusă și oamenii se află sub dărâmături. Femei, copii și bătrâni se aflau în școală în momentul bombardamentului, au spus oficialii.

Comunicarea cu Mariupol este incredibil de dificilă, mai transmite BBC.

Zelenski: Asediul orașului este un act de teroare care va rămâne în istorie

Cea de-a 24-a zi a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia s-a încheiat. După opt ani de agresiune, ucrainenii au dovedit că ştiu să lupte mai profesionist decât o armată care luptă de zeci de ani în diferite regiuni şi în diferite condiţii. Răspundem cu înţelepciune şi curaj numărului mare de echipamente şi soldaţi trimişi în Ucraina. De aceea, de exemplu, ucraineana Ceornobaivka va intra în istoria războiului. Acesta este un loc în care armata rusă şi comandanţii lor s-au arătat complet aşa cum sunt: incompetenţi, capabili să-şi conducă pur şi simplu oamenii la măcel”, a declarat el

Zelenskiya spus că peste 6.600 de persoane au fost evacuate sâmbătă prin opt coridoare umanitare, inclusiv din Berviţia şi Bucea.

Din cauza bombardării ocupanţilor, nu am reuşit să scoatem oamenii din Borodianka, regiunea Kiev”, a spus el. „Peste 4.000 de locuitori din Mariupol au reuşit să plece la Zaporojie”, a mai spus preşedintele.

El afirmă că situaţia de la Mariupol, oraş asediat de forţele ruse, va rămâne în memorie pentru secole şi este un „act de teroare”.

Preşedintele Ucrainei a mai spus că forţele ruse au înregistrat „pierderi fără precedent”. El a spus că în zonele în care au avut loc lupte grele, prima linie de apărare este „împânzită cu cadavre ale soldaţilor ruşi”.

Şi aceste trupuri, aceste cadavre, nu sunt ridicate de nimeni. Sunt trimise noi unităţi să avanseze chiar peste ele”, a spus el.

Alerte de raid aerian, „aproape în fiecare regiune” din Ucraina

Au fost activate sirene în regiunile Sumî, Nikolaev, Ternopil, Poltava, Kropîvnîţkîi, Harkov, Zaporojie, Kiev, Liov, Ivano-Frankivsk, Dnipro, Rivne, Volîn, Cerkasî, Jîtomîr, Viniţa, Odesa.

Corespondenţii BBC din oraşul de vest Liov au raportat că au auzit sirene în ultima oră.

Locuitorii din multe alte oraşe şi regiuni din Ucraina au fost, de asemenea, treziţi de sirenele de raid aerian, în ceea ce a devenit un eveniment zilnic.

Zelenski anunţă interzicerea a 11 partide politice proruse

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat restricţii privind activităţile a 11 partide politice din ţară, inclusiv unele acuzate că au legături cu statul rus, relatează BBC.

Restricţia vizează şi Platforma Opoziţiei - Pentru viaţă, unul dintre cele mai mari partide pro-ruse cu reprezentanţi în parlamentul Ucrainei.

Alte partide vizate sunt Blocul Opoziţiei sau Partidul Socialist Progresist din Ucraina.

Ministerul ucrainean al Justiţiei va acţiona imediat pentru a pune în aplicare interdicţia, despre care Zelenski a spus că va dura atâta timp cât legea marţială este în vigoare.

Trupele ruse au oprit un convoi care mergea spre Mariupol pentru a evacua civilii

Trupele ruse au oprit un convoi de autobuze care călătorea spre Mariupol pentru a evacua rezidenţii, potrivit Kyiv Independent.

Citând Consiliul orăşenesc Berdyansk, publicaţia susţine că acest convoi a fost oprit la câţiva kilometri de Berdiansk şi i s-a refuzat intrarea în oraş, iar şoferilor nu li s-a permis să-şi petreacă noaptea acolo.

Berdiansk se află la aproximativ 85 km de Mariupol, localitate asediată de forţele ruse. Autorităţile locale au acuzat Rusia că a dus cu forţa mii de locuitori ai Mariupolului în Rusia împotriva voinţei lor.

71 de copii, evacuaţi dintr-un orfelinat din Sumî

Şaptezeci şi unu de copii au fost evacuaţi dintr-un orfelinat din Sumî, a anunţat, sâmbătă, Dmitro Jiviţki, guvernatorul regiunii.

Copiii au stat două săptămâni într-un adăpost subteran înainte de a putea fi evacuaţi într-un loc sigur.

Mulţi dintre aceşti copii au probleme de sănătate.

Toţi au până în 4 ani. Unii vor fi trimişi în alte ţări, iar alţii vor primi îngrijiri medicale la Kiev.

Locuitori din Mariupol, duşi pe teritoriul Rusiei împotriva voinţei lor

Locuitorii din Mariupol sunt duşi pe teritoriul Rusiei împotriva voinţei lor de către forţele ruse, potrivit unui comunicat de sâmbătă al Consiliului oraşului ucrainean, relatează CNN.

În ultima săptămână, câteva mii de locuitori din Mariupol au fost duşi pe teritoriul Rusiei. Ocupanţii au luat ilegal oameni din cartierul Livoberejni şi din adăpostul din clădirea clubului sportiv, unde se ascundeau peste o mie de oameni (majoritatea femei şi copii) de bombardamentele constante”, se arată în comunicat.

Locuitorii din Mariupol capturaţi au fost duşi în tabere unde forţele ruse le-au verificat telefoanele şi documentele, a spus consiliul oraşului, iar apoi au fost redirecţionaţi către oraşe ruseşti îndepărtate.


Sursă text: news.ro / Digi 24 / Daily Mail

Sursă foto: AFP / Anadolu Agency / Reuters

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233