dobroge.tv

Live

Groaza cuprinde şi trupele lui Putin. Soldaţii ''se împuşcă în picior pentru a merge acasă'', în timp ce morţii sunt transportaţi cu trenul, din Belarus în Rusia, în toiul nopţii

Groaza cuprinde şi trupele lui Putin. Soldaţii ''se împuşcă în picior pentru a merge acasă'', în timp ce morţii sunt transportaţi cu trenul, din Belarus în Rusia, în toiul nopţii
19 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Războiul din Ucraina a atins astăzi a 24-a zi. Sirenele au răsunat în orașele ucrainene bombardate de trupele ruseşti. Ministerul rus al Apărării a anunţat că a folosit, vineri, rachete hipersonice Kinjal pentru a distruge un depozit de armament din vestul Ucrainei. Racheta a fost definită în mai multe rânduri drept "super-arma" de care dispune Vladimir Putin: RĂZBOIUL DIN UCRAINA. Rusia a folosit rachete hipersonice, ''super-arma'' lui Putin. Zelenski face un apel la negocieri: ''E timpul să ne întâlnim. E timpul să vorbim''

Imagini teribile au fost surprinse la Nikolaev, unde cel puţin 80 de cadavre au fost scoase de sub dărâmături după ce a fost atacată o bază militară: RĂZBOIUL DIN UCRAINA. Cel puţin 80 de cadavre scoase de sub dărâmături la Nikolaev

Cu toate acestea, liniile rusești de înaintare spre Kiev au fost blocate, iar armata rusească continuă să sufere pierderi. Armata ucraineană spune că peste 14.000 de soldați ai Kremlinului au fost uciși de la invazia rusă din 24 februarie, în timp ce o estimare a serviciilor de informații americane arată că ar fi vorba, de fapt, de 7.000. Ministerul Apărării din Moscova susţine, însă, că mai puțin de 500 de soldați au fost uciși.

Potrivit dailymail.com, cadavrele soldaților ruși uciși în Ucraina sunt mutate din Belarus înapoi în Rusia cu trenul și avioanele în toiul nopții, pentru a nu atrage atenția.

Într-un videoclip postat de Radio Free Europe/Radio Liberty, sunt surprinse, la începutul lunii martie, mai multe ambulanțe militare care circulă prin orașul din Belarus, Homel, angajații spitalului clinic din regiune susținând că peste 2.500 de cadavre au fost deja transportate înapoi în Rusia, din 13 martie.

„Pasagerii de la gara Mazyr au fost șocați de numărul de cadavre încărcate în tren. După ce oamenii au început să filmeze, armata i-a prins și le-a ordonat să şteargă filmuleţele”, a povestit un locuitor al orașului Mazyr.

Un medic de la principalul spital din orașul Mazyr a avertizat: „Nu sunt destui chirurgi. Anterior, cadavrele au fost transportate cu ambulanțe și încărcate în trenuri rusești. După ce cineva a făcut un videoclip despre asta și l-a urcat pe internet, cadavrele au fost încărcate noaptea pentru a nu atrage atenția”.

Potrivit dailymail.com, mai mulţi pacienţi internaţi la Spitalul nr. 4 din Home ar fi fost externaţi, pe 1 martie, pentru a putea fi trataţi numărul mare de soldaţi ruşi răniţi de armata ucraineană.

Un rezident care a fost tratat în spital a spus: „Sunt atât de mulți ruși răniți acolo – este îngrozitor. Sunt desfiguraţi. Este imposibil să le asculți gemetele în tot spitalul”.

Un alt medic a descris îngrijorarea tot mai mare în rândul localnicilor că s-ar putea confrunta cu lipsa medicamentelor uzuale și ar putea exista „probleme cu medicamentele anti-tetanos”. Tetanosul este o boală comună care afectează soldații răniţi de schije și gloanțe.

Homel se învecinează cu Rusia la est și cu Ucraina la sud. Orașul Homel este cel mai mare din Belarus după Minsk și un nod important pentru comerț și transport.  

 Preşedintele Belarusului, Alexandru Lukașenko, sprijină războiul lui Putin și a permis desfășurarea unor unități militare majore rusești în țară. Un număr necunoscut de trupe rusești s-au deplasat de la Homel spre sud, spre Kiev, capitala Ucrainei.

„Se împuşcă în picior pentru a merge acasă” 

Trupele ruse trimise în Ucraina sunt atât de demoralizate încât recurg la diferite tertipuri pentru a evita războiul, scrie adevarul.ro. Potrivit agenţiei de presă belaruse NEXTA, o conversaţie interceptată a forţelor ruse sugerează că trupele sunt disperate şi „caută muniţie ucraineană pentru a se împuşca în picior şi a merge la spital", relatează Daily Star. Într-o altă conversaţie interceptată, care a fost făcută publică sâmbătă (12 martie), un soldat rus este auzit spunând: „Ne e frică. Furăm mâncare, intrăm în case. Ucidem civili. Ofiţerii ruşi se împuşcă în picior pentru a merge acasă. Există cadavre peste tot. Au strâns opt vagoane de marfă."

Diferite rapoarte americane arată că Rusia ar fi pierdut în trei săptămâni cel puţin 7.000 de soldaţi în Ucraina, iar trupele invadatoare sunt atât de demoralizate încât îşi abandonează vehiculele şi pleacă în pădure. În acest context, arată sursa citată, s-a impus trimiterea în Ucraina a 20 de generali ruşi care să fie mai aproape de linia frontului şi să ridice moralul soldaţilor. Cinci dintre aceştia ar fi fost ucişi de trupele ucrainene.

Între timp, soldaţii ruşi, luaţi prizonieri în Ucraina, vorbesc despre ordinele pe care le primesc, despre bombardarea unor obiective civile şi despre maşina de propagandă a Rusiei. Aceştia au dat vina pe comandanţii lor pentru crimele îngrozitoare împotriva „civililor paşnici”.

„Nu ştiu ce poate justifica, f***, lacrimile unui copil, sau chiar mai rău, moartea unor oameni nevinovaţi, a copiilor. Nu este vorba doar despre demilitarizarea Ucrainei sau înfrângerea forţelor armate ale Ucrainei, dar acum oraşele cu civili paşnici sunt distruse", a declarat pilotul de vânătoare rus Maxim.

În ceea ce priveşte victimile din rândul civililor, piloţii ruşi luaţi prizonieri spun că nu ei decid pe cine bombardează. „Nu depinde de noi, pe cine să bombardăm, ce să bombardăm. Este o poruncă”, spune Alexei.

Serghei Galkin, unul dintre cei şapte ofiţeri de recunoaştere ai armatei ruse doborâţi săptămâna trecută deasupra Ucrainei, a fost filmat suspinând în timp ce îşi cerea scuze ucrainenilor pentru că le-au invadat ţara la ordinul lui Vladimir Putin.

Sursă foto: dailymail.com, nypost.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233