dobroge.tv

Live

Clipe de groază pentru doi băieței. Și-au văzut mama ucisă în timp ce încercau să fugă din Kiev. Unul dintre ei, împușcat în picior: „Au continuat să tragă. Voiau să-i nimerească pe copii”

Clipe de groază pentru doi băieței. Și-au văzut mama ucisă în timp ce încercau să fugă din Kiev. Unul dintre ei, împușcat în picior: „Au continuat să tragă. Voiau să-i nimerească pe copii”
18 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Războiul din Ucraina duce la pierderi de vieți omenești, răni, pagube materiale și multă durere. Familiile sunt destrămate, bărbații rămân în urmă în timp ce femeile încearcă să-și salveze copiii din calea bombelor. Cuvintele sunt prea sărace pentru a reda suferinţa ucrainienilor care au fost nevoiți să-și împacheteze viața într-un geamantan, să lase totul în urmă și să fugă din calea morții.

În zorii zilei de 1 martie, Svitlana Zhulina, în vârstă de 46 de ani, conducea mașina în care se afla cu soțul Andriy Vilson și cei doi fii de 8 și 10 ani, încercând să fugă din calea războiului, din regiunea Kiev, relatează Kyiv Independent.

Mergeau pe autostrada Zhytomyr pentru a ajunge la Lviv. Dintr-o dată, Andriy a auzit o explozie puternică, iar apoi capul soției sale a căzut peste el inert. Glonțul unui lunetist o nimerise în plin, relatează Kyiv Independent.

Bărbatul a oprit imediat mașina pentru a-și salva cei doi copii aflați pe bancheta din spate. „Copiii erau îngroziți. Un glonț tocmai trecuse prin parbriz, iar mama lor care conducea mașina era acum moartă”, povestește soțul Svitlanei Zhulina.

Portierele erau blocate, astfel încât bărbatul a trebuit să iasă din mașină pe geam și să își tragă după el copiii. „L-am scos mai întâi pe Artem”, spune Andriy despre fiul său cel mare, „apoi m-au împușcat în piciorul drept”. Bărbatul s-a întors apoi să îl salveze pe fiul cel mic Myroslav.

S-a uitat la piciorul meu și a văzut o gaură mare: Tată, este o gaură acolo”, apoi a fost împușcat și el în picior.

În timp ce încerca să-și ascundă copiii după mașină, soldații ruși l-au împușcat și în celălalt picior.

Rușii au continuat să tragă în mașină. Voiau să-i nimerească pe copii”, mai spune bărbatul citat de Kyiv Independent.

Acesta își amintește că la scurt timp a văzut un convoi militar rusesc apropiindu-se.

Potrivit mărturiei sale, soldații ruși care s-au oprit în dreptul lor s-au uitat la rănile sale și ale copiilor, apoi au verificat telefonul să verifice dacă apucase să informeze armata ucraineană despre trupele rusești.

Cum nu au găsit nimic în telefon, au început să vorbească cu el. „Sângeram puternic și și-au dat seama că trebuie să facă ceva. Au încercat să cheme ofițerii lor medicali însă nimeni nu a răspuns”.

Mi-au spus: Ai doi copii de care trebuie să ai grijă.

Am răspuns: Mulțumită lunetiștilor voștri.

Mi-au răspuns: Totuși, nu muri.

O să încerc. Lăsați-mă să-mi salvez copiii”, a relatat bărbatul.

Soldații ruși l-ar fi lăsat să îi sune pe socrii săi pentru a veni să-i recupereze. Bărbatul mai spune că rușii l-au ajutat chiar să urce în mașină în momentul în care socrii au sosit la fața locului.

Cei trei au ajuns în cele din urmă într-un spital din Khmelnytskyi, un oraș situat în vestl Ucrainei, la câteva ore distanță de Kiev.


Sursă foto: Kyiv Independent

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233