dobroge.tv

Live

O fotografie cât o mie de cuvinte. Un băiețel ucrainean plânge de fericire după ce își găsește pisica pierdută la granița cu Polonia

O fotografie cât o mie de cuvinte. Un băiețel ucrainean plânge de fericire după ce își găsește pisica pierdută la granița cu Polonia
17 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Războiul aduce pierderi de vieți omenești, răni, pagube materiale, într-un cuvânt: durere. Familiile sunt destrămate, bărbații rămân în urmă în timp ce femeile încearcă să-și salveze copiii din calea bombelor. La granițe, se varsă lacrimi. Pe de-o parte de tristețe, iar pe cealaltă de ușurare. Cuvintele sunt prea sărace pentru a reda suferinţa ucrainienilor care au fost nevoiți să-și împacheteze viața într-un geamantan, să lase totul în urmă și să fugă din calea morții.

Și-au lăsat toată agoniseala de-o viață în Ucraina și au fugit spre libertate, în țările vecine. Însă, nu au uitat de animalele de companie pe care le-au luat cu ei. O imagine emoționantă a fost surprinsă la granița Ucrainei cu Polonia. Un băiețel refugiat plânge de fericire în timp ce-și ține pisicuța la piept. Credea că a pierdut-o definitiv în haosul din vamă, însă cei doi s-au reunit.

Fotografia a devenit virală pe rețelele de socializare și este privită ca un simbol al speranței, în toată durerea pe care războiul o provoacă în sufletele oamenilor. Nu există date despre numele sau vârsta băiețelului, însă un lucru este cert: iubirea pe care i-o poartă micului animăluț este pură și sinceră.

Potrivit presei locale, în haosul de la graniță, cușca de transport a pisicii s-a deschis, iar aceasta a dispărut. După ce povestea a fost făcută cunoscută, oamenii s-au mobilizat și au pornit în căutarea animăluțului care, în cele din urmă a ajuns înapoi în brațele micuțului său stăpân.

Animalele nu au fost lăsate în urmă

O altă fotografie a fost făcută publică pe rețelele de socializare. Un băiețel din Mariupol a fost surprins plecând din Mariupol, în brațe cu pisica sa pe care nu a putut să o lase în urmă.

De asemenea, săptămâna trecută, Alisa, o ucraineancă de 35 de ani și-a cărat câinele bătrân, pe numele său Pulya, pe o distanţă de 17 kilometri. Ciobănescul german are vârsta de 12 ani, de aceea nu a putut parcurge un drum atât de lung -- detalii aici: RĂZBOIUL DIN UCRAINA. Alisa și-a cărat câinele pe umăr 17 kilometri: „Am oprit câteva maşini şi am cerut ajutor, dar m-au refuzat. Ne-au sfătuit să lăsăm animalele”


Sursă foto: Twitter AzeriTimes

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233