dobroge.tv

Live

A 22-A ZI DE RĂZBOI

Groază și teroare în Mariupol! Teatrul unde se adăposteau peste 1.000 de oameni, bombardat: „Este terorism pur”. Biden îl numește pe Putin „criminal de război”

Groază și teroare în Mariupol! Teatrul unde se adăposteau peste 1.000 de oameni, bombardat: „Este terorism pur”. Biden îl numește pe Putin „criminal de război”
17 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Coșmarul ucrainienilor este departe de final. La 22 de zile de la începerea războiului, trupele rusești continuă atacul asupra orașelor. Locuințe, școli, grădinițe și adăposturi sunt bombardate. Oameni nevinovați își pierd viețile, familiile sunt destrămate, bărbații rămân în urmă în timp ce femeile încearcă să-și salveze copiii din calea bombelor. „Coridoarele umanitare”, menite să permită evacuarea în siguranță a civililor au fost și ele atacate.

Mariupol se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară din istoria sa – orașul a rămas fără hrană, fără apă și fără electricitate. Noaptea, invadatorii ruși au lovit cu rachete un teatru în care se refugiaseră peste 1.200 de civili. Cu o seară în urmă, președintele Joe Biden l-a numit pe Putin un „criminal de război”, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară - „o retorică inacceptabilă și de neiertat”, a spus Dmitri Peskov, potrivit Digi 24.

Teatrul din Mariupol, bombardat

Forțele rusești au bombardat un teatru și un complex de piscine unde se adăposteau civili în Mariupol, au declarat oficiali ai orașului încercuit de ruși. Consiliul local din Mariupol a postat o imagine a teatrului din oraș care arată că acesta a suferit pagube importante în atacul de miercuri și a precizat că numărul victimelor este în curs de confirmare. Pavlo Kyrylenko, șeful administrației regionale din Donețk, a spus că femei însărcinate și copiii se adăposteau în complexul pentru înot, calificând atacul drept "terorism pur".

   

Cuvântul „copii" fusese scris în fața teatrului și putea fi văzut clar din aer.

Bombardamentele rusești de azi-noapte au distrus o școală și o casă din Cultură din Merefa (Harkiv).

Clădire rezidențială din Kiev, lovită de rămășițele unei rachete rusești

Cel puțin o persoană a murit, iar alte trei au fost rănite după ce rămășițele unei rachete rusești au lovit o clădire rezidențială din Kiev, a anunțat serviciul de urgență ucrainean.

Clădirea a fost lovită în jur de ora locală 5:02, joi dimineață, în districtul Darnițki al capitalei ucrainene, iar pompieri și echipe de ajutor au fost trimise la fața locului.

Oamenii au fost evacuați de la etajele superioare, iar acum operațiunile de salvare se concentrează pe demantelarea structurilor pentru a-i căuta pe cei care ar putea fi lobcați sub dărâmături.

Zelenski promite că va reconstrui toate locuințele distruse de invadatorii ruși

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a promis, joi dimineață, că Ucraina va reconstrui toate locuințele distruse de invadatorii ruși. Într-un mesaj video transmis joi dimineaţa devreme, Zelenski a declarat că oficiali ucraineni lucrează deja la planul de reconstrucţie.

Indiferent de pagube, sunt încrezător în capacitatea ţării de a reconstrui totul repede”, a spus Zelenski.

Preşedintele ucrainean a apreciat, totodată, că, miercuri, coridoarele umanitare create pentru a evacua civilii nu au funcţionat şi a acuzat forţele ruse că nu au respectat acordul de încetare a focului.

Zelenski a mai menţionat că locuitorii din Mariupol, oraş-port asediat de forţele ruse, care au reuşit să ajungă în oraşul învecinat Berdiansk, sunt transferaţi către Zaporojie.

Biden îl numește pe Putin „criminal de război”

Preşedintele american Joe Biden l-a catalogat miercuri, pentru prima oară, drept un „criminal de război” pe omologul său rus Vladimir Putin, care a lansat invazia rusă a Ucrainei, relatează AFP. 

Este un criminal de război”, i-a spus Biden unei jurnaliste, care-l intervieva în timp ce pleca de la un eveniment consacrat luptei împotriva violenţelor conjugale, la Casa Albă. 

Preşedintele (american Joe Biden) vorbea din inimă, pe baza a ceea ce aţi văzut la televiziune, adică acţiuni barbare ale unui dictator brutal”, a declarat, la scurt timp după aceea, o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki. 

O procedură juridică (este) în curs la Departamentul de Stat” în vederea unei calificări juridice a unor „crime de război” comise de către Rusia în Ucraina, a subliniat Psaki. 

Kremlinul, citat de agenţia oficială rusă de presă Tass, a respins imediat aceste declaraţii drept „inacceptabile şi o retorică de neiertat”.

Zelenski: Negocierile continuă. Priorităţile mele sunt clare

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că va lupta în continuare pentru mai multă susţinere pentru Ucraina şi a menţionat că negocierile cu Rusia continuă, iar priorităţile sale sunt clare.

Mă voi adresa parlamentului Germaniei joi dimineaţă. Voi continua să lupt pentru o mai mare susţinere pentru Ucraina, pentru mai multă presiune pe Rusia.

Pentru pace, delegaţia Ucrainei vorbeşte cu delegaţia Rusiei. Şi vreau ca toţi cetăţenii noştri, cetăţeni ai Ucrainei, să mă asculte acum.

Negocierile continuă. Negocierile pentru binele Ucrainei.

Priorităţile mele la negocieri sunt absolut clare: sfârşitul războiului, garanţii de securitate, suveranitate, restaurarea integrităţii teritoriale, garanţii reale pentru ţara noastră, protecţie reală pentru ţara noastră”, a spus Zelenski.

Putin spune că rușii pro-occidentali și cei care îl critică sunt „trădători de țară”

Vladimir Putin spune că rușii pro-occidentali care critică invazia sa în Ucraina sunt „trădători de țară”. Dictatorul rus a făcut afirmația în timpul unui discurs televizat, miercuri, relatează CNN.

Occidentul va încerca să se bazeze pe așa-zisa Coloana 5, pe trădători de țară, pe cei care fac bani aici, dar trăiesc acolo. Și când spun «acolo» nu mă refer în sens geografic, ci pe baza gândurilor lor, a conștiinței lor de sclavi”, a spus Putin.

Acești oameni nu pot trăi fără stridii și libertate de gen”, a adăugat el.

Referința lui Putin la „Coloana 5” este o trimitere la Războiul Civil Spaniol (1936-1939) și se referă la persoane care lucrează împreună cu inamicul în timpul unui conflict.

Primarul din Melitopol a fost eliberat la schimb cu nouă soldaţi ruşi

Primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, răpit la 11 martie de forţele ruse, a fost eliberat la schimb cu nouă soldaţi ruşi capturaţi de ucraineni, a anunţat Daria Zarivna, consilieră a şefului de cabinet al preşedintelui Volodimir Zelenski, potrivit Ukrinform.

Primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, a fost eliberat din captivitate. Timp de mai mult de cinci zile, răpitorii l-au ţinut pe primar, forţându-l să coopereze, însă Fedorov nu a cedat. Rusia a primit la schimb nouă dintre soldaţii săi captivi născuţi în 2002-2003. De fapt sunt copii”, a spus Zarivna.

La 11 martie, armata rusă l-a răpit pe primarul din Melitopol, Ivan Fedorov. Aproxiamtiv zece persoane au pătruns în biroul primarului, i-au acoperit bărbatului capul cu un sac negru şi apoi au plecat cu edilul spre o destinaţie necunoscută. La 16 martie, Fedorov a fost eliberat.

Primarul a vorbit la telefon cu preşedintele Volodimir Zelenski şi i-a spus acestuia că îşi va relua activitatea cât de curând posibil.


Sursă text: news.ro / Digi 24 / HotNews / Daily Mail

Sursă foto: news.ro / Facebook Павло Кириленко / Twitter DmytroKuleba / Twitter NewVoiceUkraine

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233