dobroge.tv

Live

RĂZBOIUL DIN UCRAINA. Primarul din Melitopol, răpit și târât afară de soldații ruși. Trupele lui Putin au lovit în aerodromuri, locuri de joacă, spitale, o moschee: ''Civilii mor''

RĂZBOIUL DIN UCRAINA. Primarul din Melitopol, răpit și târât afară de soldații ruși. Trupele lui Putin au lovit în aerodromuri, locuri de joacă, spitale, o moschee: ''Civilii mor''
12 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Războiul în Ucraina este departe de a se fi încheiat. Bombardamentele au continuat în nordul şi sudul capitalei ucrainene Kiev la primele ore ale zilei, sâmbătă. Ţintele forţelor ruse au fost reţeaua de electricitate şi hotelul emblematic al oraşului Cernihiv, precum şi aerodromul militar din Vasilkiv, potrivit oficialilor locali, citaţi de CNN. Bombardamnete au fost şi în Jîtomîr în nord, dar și la Nikolaev în sud, în timp ce Odessa se pregătește pentru un atac amfibie, potrivit digi24.ro.

 

Forţele ruse au bombardat o moschee din Mariupol (sudul Ucrainei) unde se refugiaseră aproximativ 80 de adulţi şi copii, inclusiv cetăţeni turci, a anunţat Ministerul de Externe al Ucrainei pe Twitter, citat de BBC. Nu există detalii cu privire la victime.

La Melitopol, primarul a fost târât afară din clădire de soldaţi ruşi înarmați. Răpirea lui a dus la un val de proteste în oraș. ”Libertate pentru primar” şi ”Fedorov”, a scandat mulţimea, potrivit unui scurt videoclip postat pe Facebook. Peste 2.000 de oameni s-au adunat în faţa clădirii ocupate de trupele ruse cerând eliberarea oficialului.

În Cernihiv, la aproximativ 100 de kilometri nord de Kiev, hotelul Ucraina - un punct de reper al oraşului - a fost bombardat în cursul nopţii.

”Inamicul continuă să lanseze atacuri aeriene şi rachete asupra oraşului Cernihiv. Civilii mor, mulţi oameni sunt răniţi. Inamicul bombardează infrastructura civilă, acolo unde nu există armată”, a spus Viacheslav Chaus, directorul administraţiei regiunii Cernihiv., citat de news.ro.

Un videoclip postat pe reţelele sociale de la Vasilkiv (la sud de Kiev), a arătat un depozit de combustibil în flăcări după un atac organizat la primele ore ale zilei, sâmbătă. De asemenea, aerodromul militar din Vasilkiv pare să fi fost grav avariat.

 

”Astăzi, pe la ora 7 dimineaţa, forţele inamice au bombardat oraşul Vasilkiv. Opt rachete au lovit aeroportul. În urma atacului cu rachete, aeroportul a fost complet distrus, pista a fost distrusă”,a declarat Nataliia Balasynovych, primarul oraşului, pe Facebook.

Ea a adăugat că forţele ruse ”au detonat şi un depozit de muniţie. Muniţia încă explodează pentru că una dintre rachete a lovit depozitul de muniţie. A fost distrus şi depozitul de carburanţi şi lubrifianţi. Drept urmare, capacitatea aeroportului nostru a fost complet anihilată”.

Rusia a bombardat un spital de oncologie din oraşul Nikolaev

Trupele ruse au bombardat un spital regional de oncologie din oraşul Nikolaev, sudul Ucrainei, a declarat pe Facebook directorul Autorităţii Regionale de Sănătate a oraşului, Maksym Beznosenko, conform BBC.

"Doar un nebun îi poate ataca pe cei slabi. Acei oameni slabi sunt pacienţii noştri. Chiar acum, aceşti monştri au bombardat spitalul de oncologie. Un spital care oferă îngrijiri pacienţilor bolnavi de cancer din toată regiunea Nikolaev", a spus el.

"Dacă ura împotriva inamicului se uneşte - suntem deja cea mai unită naţiune din lume. Dacă Rusia vede pacienţii bolnavi de cancer ca pe un adversar egal care reprezintă o ameninţare - nu este doar bolnavă, ci se află deja în agonie. Şi acesta este singurul lucru asta ne poate înveseli în astfel de circumstanţe”, a adăugat el.

Potrivit lui Beznosenko, atacul nu a provocat pagube semnificative.

"Este un război pentru independenţa noastră"

Preşedintele ucrainean, Vlodomir Zelenski, a cerut ”eliberarea imediată” a lui Ivan Fedorov, primarul oraşului asediat Melitopol, într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook. Primarul a fost arestat vineri de forţe ruse înarmate, conform CNN.

”Ieri, ocupanţii l-au răpit pe primarul din Melitopol, poporul cere eliberarea lui”, a declarat Zelenski.

”Cererea noastră este simplă, eliberarea lui imediată”, a mai precizat el.

Zelenski a spus că a vorbit cu liderii Franţei, Germaniei şi Israelului despre asigurarea eliberării primarului Fedorov.

Liderul ucrainean a mai susţinut că armata rusă a suferit cele mai mari pierderi din ultimele decenii, 31 de grupuri tactice de batalion rusesc fiind în prezent incapabile să lupte, informează BBC.

Zelenski a afirmat că Ucraina lucrează alături de Comisia Europeană pentru a-şi accelera aderarea la UE.

”Acesta este un război civil. Acesta este un război public. Acesta este un război pentru independenţa noastră”, a subliniat el.

La scurt timp după arestarea lui Fedorov, procurorul regional din Lugansk, regiune separatistă pro-rusă, a afirmat că primarul a comis infracţiuni teroriste şi este în prezent cercetat.

Rusia: Convoaiele cu ajutoare militare destinate Ucrainei vor fi considerate „ţinte legitime”

Rusia a avertizat SUA asupra consecinţelor transferului de arme către Ucraina , iar convoaiele cu arme destinate luptătorilor ucraineni vor fi considerate „ţinte legitime”, a declarat, citat de agenţia rusă Interfax, ministrul adjunct de Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Riabkov.

„Nu există niciun fel de consultare sau proces de negociere cu Statele Unite în privinţa Ucrainei. Am avertizat Statele Unite că transporturile de arme, orchestrate de ei (americani) prin intermediul altor state nu reprezintă doar o mişcare periculoasă, dar e o acţiune care transformă acele convoaie în ţinte legitime”, a spus Riabkov în cadrul unei intervenţii la un post de televiziune din Rusia.

„I-am avertizat asupra consecinţelor unui transfer nesăbuit în Ucraina de arme precum sisteme portabile antiaeriene ori antitanc şi aşa mai departe”, a adăugat oficialul rus.

Riabkov a mai spus că SUA nu ia în serios avertizările Rusiei.

Aproape 1,6 milioane de ucraineni au fugit în Polonia

Aproape 1,6 milioane de oameni au fugit din Ucraina în Polonia de la începutul războiului, a anunțat sâmbătă Poliția de Frontieră din Polonia.

Din primele informații, se pare că în țară au rămas aproximativ un milion de refugiați, iar restul au plecat deja în alte țări.

Numărul persoanelor care trec granița a scăzut vineri, cu 12,5% față de joi, până la 76.200, potrivit sursei citate.

Mulți dintre refugiați au plecat în orașele mari pentru o viață mai bună și locuri de muncă. Autoritățile locale din Varșovia și Cracovia spun că au atins limitele capacității lor de a primi acest val de refugiați.

Vineri, primarul Varșoviei, Rafal Trzaskowski, a declarat că 320.000 de persoane care fugeau de războiul din Ucraina au trecut prin oraș și că au mai rămas aproximativ 230.000, adică echivalentul a 10% din populația Varșoviei. El a spus că 95% dintre cei care au ajuns în oraș au mers la început să stea cu familia sau prietenii, dar că proporția a scăzut apoi la aproximativ 70%.

Sursă text: digi24.ro, news.ro, dailymail.com/Sursă foto/video: dailymail.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233