dobroge.tv

Live

Lecții dure pentru copiii ucrainieni. Sfatul unei mame pentru fetița ei de 7 ani: „I-am spus că în caz de explozie, trebuie să-și țină sora în brațe, nu să fugă la mine”

Lecții dure pentru copiii ucrainieni. Sfatul unei mame pentru fetița ei de 7 ani: „I-am spus că în caz de explozie, trebuie să-și țină sora în brațe, nu să fugă la mine”
07 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Au trecut 12 zile de chin pentru ucrainieni. S-au auzit exlozii, au fost bombardate orașe și oameni nevinovați au fost uciși. Multe familii au ales să părăsească Ucraina și au fugit în țările vecine. Sunt însă și civili care, din anumite motive, nu au putut pleca. Ei trăiesc cu spaima zilei de mâine și le oferă lecții importante copiilor, care înțeleg cu greu ce se întâmplă în jurul lor.

Este și cazul Oleksandrei, o mamă cu trei copiii care se adăpostește la casa bunicii ei, în orașul Herson din sudul Ucrainei, aflat sub ocupație rusă. Femeia a declarat pentru CNN că mâncarea și medicamentele lor sunt pe terminat. Mai mult, femeia nu se gândea vreodată că va fi nevoită să-și învețe copiii cum să se ascundă din calea bombelor.

Ne simțim izolați de restul Ucrainei în acest moment”, a spus Oleksandra Zhovtyuk, adăugând că nu ies afară pentru că soldații ruși nu vor lăsa apoi să meargă, să iasă din oraș sau să primească ajutoare.

Fetița cea mare, are șapte ani și înțelege deja ce se întâmplă: „Ea se trezește noaptea, plânge ți mă întreabă când se va termina”, a spus femeia pentru CNN.

Fetița mea mijlocie nu înțelege. Ea crede că este ca un joc. De fapt, eu vreau ca ea să creadă că este ca un joc, că trebuie să jucăm după reguli”, mai spune Oleksandra.

Oleksandra este îngrijorată de ce impact va avea războiul asupra copilului ei de doar un an și jumătate.

Cu toată această atmosferă, are nopți foarte grele, plânge și vrea să fie cu mine tot timpul, pentru că el simte că se întâmplă ceva”, a spus ea.

Femeia a mai declarat că își învață fetița cea mare că „trebuie să fim puternici acum, trebuie să fim împreună acum și că ea trebuie să mă asculte”.

Copiii dorm pe coridor, deoarece este cea mai sigură parte a casei când începe bombardarea. Paturile lor nu sunt deloc sigure, a spus Oleksandra pentru sursa citată.

I-am spus că în caz de explozie, trebuie să-și țină sora în brațe, nu să fugă la mine. Ei trebuie să rămână acolo și să fie acolo pentru ea. Lucrul înfricoșător este că ea are 7 ani și eu nu m-am gândit niciodată că o să-i spun copilului meu să nu alerge la mine, ci să rămână cu sora ei. Nu știu ce să spun. Este foarte înfricoșător", a spus Zhovtyuk.

Herson, un oraș-port la Marea Neagră, a fost invadat de forțele ruse la primele ore ale zilei de miercuri, 2 martie, după zile întregi de bombardamente puternice. Primarul orașului, Ihor Kolykhaiev, a declarat sâmbătă, 5 martie, că cei 300.000 de locuitori nu mai au arme pentru a rezista trupelor ruse, adăugând că orașul nu are energie și apă și are nevoie disperată de ajutor umanitar.


Sursă foto: CNN

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233