dobroge.tv

Live

Oameni nevinovaţi zac pe străzi, măcelăriţi de Putin, în timp ce lumea priveşte în teroare. Mesajul sfâşietor al soţiei lui Zelenski: Arătaţi-le femeilor rusoaice – spuneţi-le ce fac fiii lor!

Oameni nevinovaţi zac pe străzi, măcelăriţi de Putin, în timp ce lumea priveşte în teroare. Mesajul sfâşietor al soţiei lui Zelenski: Arătaţi-le femeilor rusoaice – spuneţi-le ce fac fiii lor!
07 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este a 12-a zi de luptă a poporului ucrainean. ”A unsprezecea zi a rezistenţei eroice a poporului ucrainean la invazia militară rusă s-a încheiat”, a transmis, luni dimineaţă, Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Oficialii ucraineni susţin că ”inamicul continuă operaţiunea ofensivă împotriva Ucrainei”, concentrându-se pe încercuirea mai multor oraşe - Kiev, Harkov, Cernihiv, Sumî şi Nikolaiev.

”Invadatorii nu au atins scopul final după unsprezece zile de ocupaţie”, au mai precizat oficialii ucraineni, care susţin că ruşii acumulează resurse pentru a asalta Kiev.

”În acelaşi timp, ocupanţii nu au încetat să încerce să se pregătească pentru ofensiva în direcţiile Polissya, Siversky, Doneţk şi Tavriya”, au mai precizat oficialii ucraineni.

Culoare umanitare şi o nouă rundă de negocieri

Potrivit oficialilor americani, 95% din capacitatea de luptă a Rusiei este masată în Ucraina. Volodimir Zelenski a cerut din nou ajutorul Occidentului. El crede că sancțiunile impuse până acum Rusiei nu sunt suficiente și cere mai mult sprijin pentru țara sa. Astăzi urmează să aibă loc o nouă rundă de negocieri, a treia, între Ucraina și Rusia. Armata rusă precizează însă că această decizie a fost luată în urma unei “cereri personale a preşedintelui francez Emmanuel Macron” adresată omologului său rus Vladimir Putin.

Cei doi lideri au discutat la telefon - timp de două ore - duminică.

Armata rusă anunţă luni că urmează să deschidă mai multe culoare umanitare şi că instaurează armistţii locale în vederea evacuării civililor din oraşele ucranene Harkov, Kiev şi Sumî, devastate de confruntări armate violente, relatează AFP.

”Forţele ruse declară, în scop umanitar, un «regim de tăcere» începând de la ora 10.00, luni, şi deschiderea unor culoare umanitare”, anunţă într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Ministerul nu precizează în comunicat dacă aceste culoare se deschid la ora Ucrainei (8.00 GMT) sau la ora Moscovei (7.00 GMT) şi nici cât timp urmează să rămână deschise.

Mesaj sfâşietor al soţiei lui Zelenski

Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a postat un mesaj sfâşietor în social media despre copiii care au murit de când Rusia a invadat Ucraina. Ea a dat câteva exemple de copii şi a menţionat că mulţi alţii sunt blocaţi în subsoluri şi mor de foame. Olena Zelenska a făcut un apel către NATO, să închidă spaţiul aerian de deasupra Ucrainei.

Mesajul integral al Olenei Zelenska:

“Invadatorii ucid copii ucraineni. Conştient şi cu cinism.

Polina din Kiev. Ea a murit în bombardamentele pe străzile capitalei, împreună cu părinţii săi şi cu fratele său. Sora ei este în stare gravă.

Alice din oraşul ucrainean Ohtirka. Ea nu a putut trăi până la 8 ani. A murit în timpul unui bombardament, deşi bunicul ei a protejat-o cu trupul său.

Kiril, bebeluş de 18 luni, din Mariupol, a fost dus la spital de tatăl său, în plin atac. Însă medicii nu au putut face nimic.

Arseni, 14 ani. Un fragment de proiectil l-a lovit pe băiat în cap. Medicii nu au putut ajunge la el, fiind prinşi în atac. Arseni a sângerat până a murit.

Sofia, 6 ani. Ucisă alături de fratele său de un an şi jumătate, mama sa şi bunicii, într-o maşină. Familia încerca să părăsească Nova Kahovka.

Trebuie să vorbesc! Deja peste 38 de copii au murit în Ucraina. Şi acest număr poate creşte în timp ce eu vă vorbesc! Când Federaţia Rusă spune invadatorii nu îi atacă pe civili, arătaţi-le aceste fotografii!

Arătaţi-le chipurile acestor copii care nu au avut şansa să crească. Câţi trebuie să mai moară pentru a convinge trupele Rusiei să înceteze focul şi să permită coridoarele umanitare? Avem nevoie acum de coridoare în oraşele atacate cel mai mult în Ucraina!

Sute de copii mor acolo în subsoluri fără hrană şi fără îngrijiri medicale. Soldaţii ruşi împuşcă familiile care încearcă să părăsească acele clădiri. Îi ucid şi pe voluntarii care încearcă să ajute.

Fac apel la toată mass-media onestă din lume! Spuneţi acest adevăr teribil: invadatorii ruşi ucid copii. Şi ei o fac deliberat, trag pentru a ucide, pentru a ne îngenunchea, pentru a împiedica ajutorul umanitar.

Arătaţi-le femeilor rusoaice – spuneţi-le ce fac fiii lor în Ucraina! Arătaţi-le aceste fotografii femeilor rusoaice – bărbaţii voştri, fraţii, compatrioţii ucid copii ca ai voştri! Şi voi sunteţi responsabile personal de moartea fiecărui copil ucrainean pentru că vă daţi consimţământul tacit pentru aceste crime.

Ţări din NATO: închideţi cerul deasupra Ucrainei! Salvaţi-ne copiii pentru ca ai voştri să nu moară mâine!” .

Peste 20.000 de oameni din 52 de ţări s-au oferit să lupte în Ucraina

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat, duminică seară, că peste 20.000 de oameni din 52 de ţări s-au oferit deja să lupte în Ucraina, unde vor servi într-o Legiune internaţională nou creată, potrivit Associated Press.

”Întreaga lume de astăzi este de partea Ucrainei, nu numai în cuvinte, ci şi în fapte”, a afirmat Kuleba la televiziunea ucraineană, preluat de Associated Press.

Ministrul nu a numit ţările de origine ale voluntarilor.

De asemenea, Kuleba i-a îndemnat pe ucrainenii care locuiesc în alte ţări să înceapă o campanie pentru a promova aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

Ucraina a înfiinţat o ”legiune” de combatanţi străini care să o ajute să respingă forţele ruse care au invadat ţara, a anunţat, în a patra zi a invaziei ruse, preşedinţia ucraineană într-un comunicat.

Voluntarii sunt îndemnaţi să se prezinte la ambasadele Ucranei în ţările lor de origine.

Washingtonul acuză Moscova că recrutează sirieni să lupte în Ucraina

Rusia recrutează mercenari sirieni cu experienţă în gherila urbană pentru a lupta în Ucraina, a relatat duminică Wall Street Journal, citând responsabili americani.

Moscova, care a lansat o invazie în Ucraina în 24 februarie şi a întâmpinat o rezistenţă la care nu se aştepta, a început în ultimele zile să recruteze combatanţi sirieni pentru a-i utiliza în preluarea controlului asupra zonelor urbane, au spus patru responsabili pentru cotidianul american.

Zelenski: “Nu vom ierta. Nu vom uita”

Președintele Volodimir Zelenski a publicat duminică seară un nou mesaj, extrem de puternic: „Nu vom ierta blocurile bombardate, nu vom ierta civilii executați, distrugerea infrastructurii noastre, sute de morți, mii de suferințe umane. Dumnezeu nu va ierta asta nici azi, nici mâine, niciodată! Rusia a anunțat că mâine (luni - n.r.) va bombarda întreprinderile din industria de apărare. Cele mai multe dintre ele sunt situate în orașele noastre, cu civili în jur. Este o crimă, pur și simplu o crimă!”.

„Nu vom ierta. Nu vom uita. Îi vom pedepsi pe toți cei care au comis atrocități, în acest război, pe pământul nostru. Vom găsi fiecare nemernic care ne-a împușcat oamenii în orașele noastre, care ne-a bombardat pământul, care a lansat rachete. Care a dat ordin și a apăsat „start”. Nu veţi găsi liniştea pe acest pământ, decât în mormânt!”, a mai spus președintele Ucrainei. https://www.dailymail.co.uk/news/article-10585145/Ukraine-war-Zelensky-declares-god-not-forgive-Russians-target-civilians.html#v-60871373533069077

Ucraina suspendă exportul unor produs

Ucraina a suspendat exportul unor produse alimentare, a anunţat duminică Guvernul său, citat de CNN, potrivit news.ro.

Exporturile de ”carne, secară, ovăz, hrişcă, zahăr, mei şi sare” vor fi oprite, se arată într-un comunicat al guvernului ucrainean. Exporturile de grâu, porumb, carne de pasăre, ouă şi ulei vor fi permise numai cu aprobarea Ministerului Economiei.

Supermarketurile din toată ţara sunt fără produse pe măsură ce rutele de aprovizionare devin mai dificile.

Sursă foto/video: dailymail.com, sursă text: news.ro, digi24.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233