dobroge.tv

Live

Un navigator și-a pierdut viața după ce nava pe care se afla a fost atacată de trupele rusești în portul din Odessa

04 martie 2022
Publicitate

O navă sub pavilion Bangladesh a fost atacată astăzi de către trupele rusești în portul din Odessa. 28 de navigatori se aflau la bordul navei. 27 dintre ei au reușit să supraviețuiască, iar unul a fost ucis. Mai mult, în porturile din nordul Mări Negre mai mulți navigatori așteaptă debarcarea pentru a ajunge într-un loc sigur.

Atacurile rusești sunt în plină desfășurare în Ucraina. Într-unul din porturile din nordul Mării Negre o navă cu cetățeni din Bangladesh a fost atacată vineri dimineață în timp ce se afla în rada portului Odessa. Este vorba de nava Bangli Smardini.

Vasul a fost atacat de trupele rusești și un caz a fost raportat, un navigator a fost ucis și 27 au scăpat. Toți cei de acolo primesc ajutor din partea autorităților din Bangladesh și a Ambasadei din Bangladesh”, a declarat Adrian Mihălcioiu, președinte SLN Constanța.

Era în rada portului Odessa, aștepta să plece din Odessa, să treacă prin Republica Moldova și să treacă undeva în România. 28 de navigatori la bord, un navigator a fost ucis, ceilalți au părăsit nava. Căile nu sunt sigure sau au fost atacate acele culoare umanitare care spuneau că vor fi create. Ni s-a cerut și nouă ajutorul pentru o eventuală cazare în București”, spune declarat Adrian Mihălcioiu, președinte SLN Constanța.

Reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor spun că se tem și pentru alți navigatori care nu au reușit încă să ajungă într-un loc sigur.

Noi mai avem cazuri de familii ale navigatorilor ucrainieni, membri ai ITF, care doreau să plece din Ucraina, din Odessa, din Kiev și să ajungă undeva în România și să putem să avem grijă de familiile lor pentru că navigatorii sunt la bordul navelor. Așteptam primul transport acum două zile, însă nu s-a întâmplat nimic pentru că tocmai s-au anulat toate aceste acțiuni de plecare din zonele de război”, a declarat Adrian Mihălcioiu, președinte SLN Constanța.

Pentru moment, nimeni nu poate pleca din Odessa. Coloanele de refugiați care veneau spre Republica Moldova au fost și ele atacate, spun reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233