dobroge.tv

Live

Primul oraş din Ucraina care a căzut în mâinile ruşilor - primarul le cere să se supună armatei ruse şi imploră trupele să nu omoare civilii. Ministrul Apărării: Va curge sânge, lacrimi, durere

Primul oraş din Ucraina care a căzut în mâinile ruşilor - primarul le cere să se supună armatei ruse şi imploră trupele să nu omoare civilii. Ministrul Apărării: Va curge sânge, lacrimi, durere
03 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

A opta zi de iad în Ucraina. A opta zi în care atacurile armatei rusești continuă. Potrivit digi24.ro, noi explozii au avut loc peste noapte în Kiev și în Herson, în timp ce sirenele anti-aeriene au răsunat în multe alte orașe. Autoritățile ucrainene au confirmat că Herson și zona din jur sunt sub controlul armatei ruse. Șeful administrației regionale le-a cerut locuitorilor să rămână în casă, pentru că rușii sunt peste tot în oraș și sunt periculoși. Iar primarul spune că întâmpină dificultăți uriașe în a aduna morții și a-i înmormânta, precum și cu livrarea alimentelor și a medicamentelor. https://www.dailymail.co.uk/news/article-10571561/First-Ukrainian-city-falls-Mayor-Kherson-tells-people-follow-orders-Russian-soldiers.html#v-1791062515853575326 Orașul-port Mariupol de la Marea Azov, foarte important din punct de vedere strategic, este înconjurat de trupe rusești.

Bombardamentele din Mariupol continuă. „Nu putem lua nici măcar răniţi de pe străzi”

Oraşul-port Mariupol, de pe litoralul Mării Negre, continuă să fie ţinta atacurilor trupelor ruse, iar autorităţile nu pot nici măcar să adune răniţii din cauza bombardamentelor constante lansate de trupele ruse, potrivit BBC.

„Nu putem lua nici măcar răniţii de pe străzi, din apartamente, pentru că bombardamentele nu se opresc”, a afirmat primarul oraşului, Vadim Boicenko, într-un videoclip postat pe reţelele sociale, potrivit news.ro.

Ministerul rus al Apărării a îndemnat civilii să părăsească oraşul printr-un aşa-numit „culoar verde”.

Un purtător de cuvânt al rebelilor pro-ruşi a declarat, joi, că trupele ruse vor organiza „atacuri care vizează oraşul”, în cazul în care forţele ucrainene nu se predau.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10571561/First-Ukrainian-city-falls-Mayor-Kherson-tells-people-follow-orders-Russian-soldiers.html#v-6806102929401755743 Ministrul ucrainean al Apărării: „Mai sunt multe provocări înainte. Va curge sânge, lacrimi, durere"

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a felicitat, joi, poporul ucrainean şi armata pentru eroismul şi patriotismul de care au dat dovadă în cele 7 zile de când Rusia a invadat Ucraina şi a făcut apel la „rezistenţă totală” împotriva armatei ruse. De asemenea, Raznikov a subliniat că armata ucraineană a distrus mii de invadatori, iar „capacităţile militare ale ţării cresc”, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

 

„Dragi ucraineni, nu m-am gândit câte ore va dura acest război. S-au dovedit a fi 168, până acum. 168 de ore. De o săptămână întreagă, Ucraina dă bătăi de cap ocupanţilor ruşi. Nimeni. Fiţi conştienţi de asta. Nimeni. Nici în Rusia, nici în Occident, nu a crezut că vom rezista o săptămână. Nimeni. Singurii care au crezut suntem noi şi voi”, a subliniat el.

„Două treimi dintre ucraineni, până pe 24 februarie, erau siguri că în cazul unei invazii la scară largă a Rusiei, vom rezista. Astăzi, aproape 90% din populaţie cred acest lucru”, a continuat el.

„Medicii noştri, salvatorii, serviciile de utilitate publică, lucrătorii feroviari, jurnaliştii, nu au cedat. Ţara nu s-a oprit şi luptă. Aş vrea să menţionez în special şefii administraţiei militar-civile şi primarii care sunt astăzi în prim-plan. Cernigău, Sumî, Konotop, Harkov, Mariupol, Herson, Nikolaiev”, a mai precizat el.

„Armata noastră a distrus deja mii de invadatori. Şi atât de mult echipament militar, încât să ajungă armatelor mai multor ţări. Capacităţile forţelor noastre armate cresc, ajutoarele vin... Experţii noştri în apărarea aeriană au devenit deja legende. Paraşutişti, infanterie, artilerie - toţi dovedesc că ucrainenii sunt cei mai buni. Ieri, am făcut apel la cetăţeni pentru a dovedi rezistenţă totală. Comunicarea inamicilor trebuie distrusă.   

Ocupanţii ruşi au început să comită crime împotriva umanităţii. Trag în spitale, ucid femei şi copii. Nu mai este armată - sunt doar laşi ordinari şi terorişti”, a adăugat Reznikov, citat de news.ro.

„Mai sunt multe provocări înainte. Va curge sânge, lacrimi, durere, dar acum, mai mult ca niciodată, avem toate motivele să fim încrezători. Vom învinge cu siguranţă. Glorie Ucrainei!”, a conchis oficialul ucrainean.

Convoiul de blindate ruseşti care se îndreaptă spre Kiev este blocat pe drum

Sutele de vehicule blindate ruseşti care se îndreaptă spre Kiev "răman în prezent blocate" pe drum, potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului american al Apărării, John Kirby, relatează BBC.

"Conform celor mai bune estimări ale noastre, nu au făcut niciun progres apreciabil în ultimele 24 până la 36 de ore”, a spus Kirby, miercuri, la Pentagon.

El a menţionat că întârzierea ar putea fi cauzată de faptul că "forţele se regrupează şi încearcă să recupereze timpul pierdut", dar ar putea avea legătură şi cu "provocările de logistică şi susţinere" şi "rezistenţa ucrainenilor".

Potrivit BBC, rapoartele neverificate indică faptul că soldaţii rămân fără combustibil şi alimente. Oficialii din regiunile care au căzut în mâna Rusiei au susţinut că soldaţii ruşi jefuiesc supermarketurile pentru provizii şi că raţiile de alimente oferite de armată sunt expirate.

Convoiul se întinde pe aproximativ 64 de kilometri, potrivit companiei de tehnologie prin satelit Maxar.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233