dobroge.tv

Live

A CINCEA ZI DE RĂZBOI ÎN UCRAINA. Explozii în Kiev şi Harkov, o rachetă a lovit o clădire rezidenţială. Delegaţia ucraineană este pe teritoriul Belarusului, în drum către negocieri

A CINCEA ZI DE RĂZBOI ÎN UCRAINA. Explozii în Kiev şi Harkov, o rachetă a lovit o clădire rezidenţială. Delegaţia ucraineană este pe teritoriul Belarusului, în drum către negocieri
28 februarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Mai multe explozii s-au auzit, luni dimineaţă, în Kiev şi Harkov, în timp ce în Cernihiv este alertă de raid aerian, anunţă theguardian. O rachetă a lovit o clădire rezidenţială, iar o femeie a fost rănită în incendiu.

Ucraina susține că trupele sale au reușit să respingă mai multe atacuri ale trupelor ruse care încercau să atace la periferia capitalei. „Am arătat că ne putem proteja orașul de oaspeții neinvitați”, a declarat comandantul forțelor armate, generalul colonel Alexander Syrsky, într-o declarație publicată în urmă cu aproximativ o oră.

 

Între timp, imagini video postate peste noapte au arătat un incendiu la un bloc din Cernihiv, care a izbucnit după ce a fost lovit de o rachetă rusă, potrivit rapoartelor.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a spus premierului britanic Boris Johnson că următoarele 24 de ore sunt cruciale pentru Ucraina, deoarece luptele continuă în toată țara, scrie BBC.

Premierul Boris Johnson a spus că Regatul Unit şi aliaţii săi vor face tot posibilul pentru a garanta că ajutorul defensiv va ajunge în Ucraina, potrivit unui purtător de cuvânt din Downing Street. Totodată, premierul britanic a lăudat modul în care Zelensky a acționat de la începutul invaziei.

Cei doi lideri vor continua să se informeze și să discute despre situația din Ucraina, potrivit sursei citate.

Delegaţia ucraineană este pe teritoriul Belarusului, în drum către negocieri

 

Delegaţia ucraineană este pe teritoriul Belarusului, în drum către negocieri, anunţă Nexta, pe Twitter.Discuţiile agreate între delegaţiile Rusiei şi Ucrainei vor începe luni dimineaţă, a declarat o sursă pentru agenţia rusă TASS

"Nu este o amânare. Întâlnirea va începe dimineaţa. Motivul este logistica delegaţiei ucrainene", a afirmat sursa.

Locaţia exactă a întâlnirii nu va fi dezvăluită, a precizat pentru agenţia citată o altă sursă.

Consilierul prezidenţial rus Vladimir Medinski a anunţat încă de duminică seară că delegaţia rusă a părăsit deja Minsk şi se îndreaptă spre locul discuţiilor.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat anterior pe Telegram că a acceptat negocieri cu Rusia şi că acestea urmează să aibă loc la frontiera Ucrainei cu Belarusul, în apropierea zonei de excludere de la Cernobîl, în urma unei medieri a preşdintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, cu care a discutat la telefon.

Serviciile secrete ucrainene avertizează că Belarus s-ar putea alătura invaziei ruse în Ucraina

Serviciile secrete ucrainene sugerează că statul Belarus este „poate pregătit să participe direct” la invazia Rusiei în Ucraina, „pe lângă faptul că le permite ruşilor să folosească teritoriul ţării şi să treacă graniţa” în Ucraina, a declarat un oficial al guvernului ucrainean pentru CNN.

O a doua sursă apropiată guvernului ucrainean a declarat pentru CNN că, pe lângă informaţiile comunicate de serviciile secrete ucrainene, administraţia Biden a transmis Kievului că Belarus se pregăteşte să invadeze.

Washington Post a semnalat pentru prima dată că Belarus se pregătea să trimită soldaţi în Ucraina, citând un oficial al administraţiei americane.

Informaţiile emise de serviciile secrete ucrainene vin pe fondul discuţiilor stabilite luni între Rusia şi Ucraina, la graniţa cu Belarus.

Belarus este un aliat al Rusiei, iar trupele ruseşti trec graniţa Belarusului pentru a intra în Ucraina.

Sursă foto/video: dailymail.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233