dobroge.tv

Live

Atacaţi pe toate fronturile de către ruşi, soldaţii ucraineni au reuşit să ţină piept încă o noapte. Zelenski, nou mesaj din centrul Kievului: Sunt aici. Nu ne predăm. Ne vom apăra ţara! - VIDEO

Atacaţi pe toate fronturile de către ruşi, soldaţii ucraineni au reuşit să ţină piept încă o noapte. Zelenski, nou mesaj din centrul Kievului: Sunt aici. Nu ne predăm. Ne vom apăra ţara! - VIDEO
26 februarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat un mesaj pe reţelele de socializare din centrul oraşului Kiev, în care dezminte zvonurile conform cărora ar fi cerut armatei să se predea în faţa trupelor ruse.

"Sunt multe informaţii false în mediul online care spun că am cerut armatei să se predea şi că este o evacuare. Sunt aici. Nu ne predăm. Ne vom apăra ţara", a afirmat Zelenski.

Într-o postare pe Twitter, el a afirmat că a discutat cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, sâmbătă dimineaţă, iar acesta i-a transmis că arme şi echipamente sunt în drum spre Ucraina. "Coaliţia antirăzboi funcţionează", a scris Zelenski.

Statele Unite i-au propus lui Volodimir Zelenski să îl evacueze din Kiev, însă președintele Ucrainei a refuzat oferta și a decis să rămână în capitala țării, chiar dacă este în pericol.

"Aici este lupta. Am nevoie de arme, nu de un taxi", ar fi răspuns Zelenski, conform Associated Press.

Explozii în mai multe zone ale capitalei ucrainene Kiev

Mai multe explozii s-au produs sâmbătă dimineaţă în diverse zone ale capitalei ucrainene Kiev, după lupte grele în suburbiil, pe măsură ce forţele ruseşti se apropie de oraş,conform CNN. Armata ucraineană anunţă că a respins un atac pe o stradă a capitalei.

Forţele ruse au lansat sâmbătă atacuri coordonate cu rachete şi artilerie asupra mai multor oraşe ucrainene, inclusiv capitala Kiev, unde s-au făcut auzite focuri de armă şi explozii lângă clădiri guvernamentale, au anunţat oficiali militari ucraineni şi martori oculari pentru Reuters.

Lupte grele sunt de asemenea în curs în sudul Ucrainei, lângă oraşele Mariupol, Herson, Mikolaiv şi Odesa, a anunţat sâmbătă dimineaţa un consilier al preşedintelui ucrainean. "Lupte grele au loc lângă Mariupol", a declarat Mihailo Podoliak, consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski. "Însă nu se pune problema ca Mariupol să se predea sau să fie capturat", a afirmat el.

Autorităţile ucrainene şi-au îndemnat cetăţenii să ajute la apărarea Kievului în faţa avansării forţelor ruse, care au invadat joi Ucraina.

Ministrul ucrainean de Externe: Kievul, oraşul nostru splendid, a supravieţuit încă unei nopţi de atacuri

 

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a scris, sâmbătă, că oraşul Kiev a supravieţuit încă unui nopţi de atacuri din partea trupelor ruseşti. El afirmă că un bloc din Kiev a fost lovit de rachete.

"Kiev, oraşul nostru splendid şi paşnic, a supravieţuit încă o noapte sub atacurile forţelor terestre ruseşti, a rachetelor. Una dintre acestea a lovit un apartament rezidenţial din Kiev. Cer lumii: izolarea completă a Rusiei, expulzarea ambasadorilor, embargou pentru petrol, distrugerea economiei acesteia. Opriţi criminalii de război ruşi!", a scris Kuleba pe Twitter.

Potrivit primelor informaţii, nu s-au înregistrat victime.

 

Emmanuel Macron: Războiul în Ucraina va dura şi trebuie să ne pregătim

Războiul în Ucraina "va dura" şi "trebuie să ne pregătim", a avertizat sâmbătă preşedintele francez Emmanuel Macron, precizând că guvernul pregăteşte "un plan de rezilienţă" pentru a face faţă consecinţelor economice ale acestei crize, scrie AFP.

"Războiul a revenit în Europa (...). Dacă trebuia să vă împărtăşesc o convingere în această dimineaţă aceasta este că războiul va dura" şi "nu va fi fără consecinţe pentru lumea agricolă", a declarat el responsabililor agricoli la inaugurarea Salonului Internaţional de Agricultură de la Paris.

"Într-un anumit fel, vor exista consecinţe în exporturile noastre pentru sectoarele mari", precum cele de vin, cereale şi hrana animalelor, a estimat preşedintele francez. "Suntem pe cale de a pune la punct un plan de rezilienţă, mai întâi de a ne asigura contribuţiile pentru sectoarele noastre, apoi de a construi bariere în termeni din punct de vedere al costurilor".

Macron a vorbit timp de 20 de minute în faţa liderilor organizaţiilor profesionale Vizita sa la Salon, care are loc până pe 6 martie, a fost întreruptă de criza internaţională.

Profesioniştii din alimentaţie se tem de represalii ale Rusiei ca răspuns la sancţiunile occidentale, care ar perturba comerţul.

Franţa este al nouălea furnizor al Rusiei în materie de produse agroalimentare, pentru 780 de milioane de euro pe an, potrivit Asociaţiei franceze a agro-industriei Ania.

Mai multe companii franceze sunt în Ucraina, în special în sectorul lactatelor, cerealelor şi seminţelor.

Grupul francez Lactalis, prezent în special în industria lactatelor, are trei unităţi de producţie în fosta republică socialistă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233