dobroge.tv

Live

UCRAINA. Liderul separatiştilor din Doneţk proclamă ''mobilizarea generală''. Doi soldaţi au fost ucişi într-un bombardament

UCRAINA. Liderul separatiştilor din Doneţk proclamă ''mobilizarea generală''. Doi soldaţi au fost ucişi într-un bombardament
19 februarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Liderul "republicii" separatiste proruse de la Doneţk, aflată în război cu Ucraina, a proclamat, sâmbătă, "mobilizarea generală", relatează AFP.

"Fac apel la colegii mei rezervişti să se prezinte la birourile militare de recrutare. Astăzi am semnat decretul general de mobilizare", a anunţat Denis Puşilin într-o declaraţie video.

Anunţul vine în momentul în care observatorii OSCE au raportat o "creştere spectaculoasă" a încălcărilor armistiţiului din estul Ucrainei.

Conform Reuters, şi liderul separatiştilor proruşi din Lugansk, Leonid Pasecinik, a semnat un decret pentru "mobilizarea generală".

Armata ucraineană anunţă că un soldat a fost ucis în estul separatist

Un soldat ucrainean a fost ucis, sâmbătă, în confruntările cu separatiştii susţinuţi de Moscova în estul ţării, a anunţat armata ucraineană, relatează lefigaro.fr.

"În urma unui bombardament, un soldat ucrainean a fost rănit mortal de schijele unui obuz", a declarat comandamentul militar pentru estul Ucrainei.

Pe de altă parte, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îşi menţine vizita planificată la conferinţa de la München sâmbătă, a anunţat cabinetul său.

Situaţia din estul ţării "rămâne pe deplin sub control", a anunţat preşedinţia ucraineană, adăugând că planurile lui Zelenski nu s-au schimbat.

Vineri, preşedintele american Joe Biden a afirmat că nu ar fi "înţelept" ca Zelenski să părăsească Ucraina în aceste circumstanţe.

UPDATE 21:10. Doi soldaţi ucraineni au fost ucişii, sâmbătă, în confruntări cu separatiştii proruşi, în estul Ucraineni, conform unui nou bilanţ al armatei, informează Le Figaro.

Acestea sunt primele decese înregistrate în armata ucraineană după mai mult de o lună.

Alţi patru soldaţi au fost răniţi şi sunt în spital.

Armata îi acuză pe separatişti de 70 de încălcări ale armistiţiului care ar trebui să fie în vigoare.

Sursă foto: bbc.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233