dobroge.tv

Live

Germania anunţă că trimite 350 de militari suplimentari în Lituania, în cadrul unei operaţiuni NATO

Germania anunţă că trimite 350 de militari suplimentari în Lituania, în cadrul unei operaţiuni NATO
07 februarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Germania urmează să trimită 350 de militari suplimentari în Lituania, în cadrul unei operaţiuni NATO, în plină tensiune între Rusia şi Ucraina, anunţă luni ministrul german al Apărării Christine Lambrecht, relatează AFP.

”Ne consolidăm, astfel, contrbuţia cu forţe pe flancul de est al NATO şi transmitem un semnal clar al hotărârii noastre aliaţilor noştri”din NATO, a anunţat luni, într-o vizită la Munster, Christine Lambrecht.

Rusia a negat că ar intenționa să invadeze Ucraina, dar are zeci de mii de militari în apropierea granițelor țării vecine, ceea ce a determinat Statele Unite să mobilizeze aproximativ 3.000 de soldați suplimentari pentru a consolida flancul estic al NATO în Polonia și România. Primele dintre aceste trupe americane au sosit la baza militară Rzeszow din sud-estul Poloniei.

NATO a desfășurat deja patru unități de luptă multinaționale cu aproximativ 5.000 de soldați în Polonia, Lituania, Letonia și Estonia. Militarii au fost trimiși acolo ca răspuns la anexarea de către Moscova a regiunii Crimeea de la Ucraina în 2014.

Aceste grupuri de reacție rapidă ale NATO, conduse de Statele Unite, Germania, Canada și Marea Britanie, sunt menite să stopeze un atac în regiune și să câștige timp pentru ca trupele NATO suplimentare să ajungă în prima linie.

Doi oficiali americani au declarat sâmbătă că Rusia are aproximativ 70% din puterea de luptă de care ar avea nevoie pentru o invazie pe scară largă a Ucrainei.

Lambrecht a exclus livrarea de arme către Kiev, după ce ambasada Ucrainei în Germania a trimis o listă cu solicitări în acest sens ministerelor de externe și apărării de la Berlin.

Sursă foto: spiegel.de

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233