dobroge.tv

Live

Biden aprobă o desfăşurare de trupe suplimentare în Europa de Est, inclusiv în România

Biden aprobă o desfăşurare de trupe suplimentare în Europa de Est, inclusiv în România
02 februarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele american Joe Biden a aprobat în mod oficial o desfăşurare suplimentară de trupe în Europa de Est, anunţă CNN. Informaţia a fost confirmată ulterior într-o conferinţă de presă la Pentagon, desfăşurarea de trupe urmând să aibă loc în „zilele următoare”, inclusiv în Româna, scrie news.ro.

Această desfăşurare de trupe este menită să dovedească susţinerea Statelor Unite a aliaţilor săi din cadrul NATO care se simt ameninţaţi de acţiuni militare ale Rusiei vizând Ucraina, potrivit oficialilor citaţi.

Pentagonul urmează să anunţe că mii de militari americani suplimentari urmează să fie desfăşuraţi în Europa.

Este vorba despre trimiterea a 2.000 de militari americani suplimentari în Polonia şi altor câteva mii de militari suplimentari în state membre NATO din Europa de Sud-Est, inclusiv în România, declară sursele citate.

Statele Unite au plasat în alertă 8.500 de militari, în cazul unei mobilizări a Forţei de Reacţie a NATO şi în cazul în care este necesară o desfăşurare rapidă de forţe americane.

Însă Statele Unite şi NATO au deja zeci de mii de militari în Europa din care să să efectueze desfăşurări suplimentare în state NATO din Europa de Est.

Unii dintre militarii care urmează să fie desfăşuraţi „în curând” sunt staţionaţi în Europa, iar alţii să provină din rândul militarilor plasaţi în alertă în America, potrivit surselor citate.

Aceste desfăşurări au loc pe bază bilaterală, în contextul în care NATO nu a activat încă o forţă de reacţie multinaţională.

CNN dezvăluia săptămâna trecută că Statele Unite şi o mână de aliaţi discutau în vederea desfăşurării a mii de militari suplimentari în state NATO dn Europa de Est, înaintea unei eventuale invazii ruse a Ucrainei, în semn de susţinere împotriva agresiunii tot mai mari a Rusiei.

Joe Biden anunţa vineri că urmează să desfăşoare trupe „în termen scurt”, în contextul în care Rusia a comasat militari la frontiera Ucrainei şi alimentează temeri cu privire la o invazie, în pofida unor eforturi diplomatice în curs în vederea unei dezescaladări.


Sursă foto: Știrile PRO TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233