dobroge.tv

Live

SUA și alte state membre NATO discută trimiterea a câte 1.000 de militari în România, Bulgaria și Ungaria. Dîncu: ''Acest batalion care va veni aici, încă nu ştim exact unde va fi plasat''

SUA și alte state membre NATO discută trimiterea a câte 1.000 de militari în România, Bulgaria și Ungaria. Dîncu: ''Acest batalion care va veni aici, încă nu ştim exact unde va fi plasat''
26 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Statele Unite şi câţiva aliaţi de-ai lor în NATO discută despre o desfăşurare a aproximativ câte 1.000 de militari în trei state membre NATO din Europa de Est - România, Bulgaria şi Ungaria -, înaintea unei eventuale invazii a Ucrainei de către Rusia, în semn de susţinere împotriva unei Moscove tot mai agresive, declară pentru CNN trei oficiali americani la curent cu aceste dscuţii, scrie news.ro.

Potrivit unui diplomat european citat de CNN, Statele Unite şi Regatul Unit se află între ţările care iau în calcul să desfăşoare trupe suplimentare, înaintea unei eventuale invazii ruse a Ucrainei, însă toate cele 30 de state membre NATO doresc acest lucru. Însă nu toate statele membre NATO sunt pe aceeaşi lungime de undă în privinţa gravităţii ameninţării ruse. Germania, de exemplu, a refuzat să vândă armament Ucrainei.

Posibilitatea de a desfășura trupe mai aproape de Rusia înainte de o potențială invazie marchează o schimbare de direcție a administrației SUA, care anterior se temea de riscul de a provoca și mai mult Moscova. Mișcarea ar putea fi folosită de Kremlin pentru a acuza NATO de postură agresivă, acuzație pe care Rusia o folosește pentru a-și justifica acumularea de forțe de-a lungul granițelor cu Ucraina.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, anunţa luni că Statele Unite au plasat 8.500 de militari din Statele Unite în alertă, în cazul în care este mobilizată Forţa de Reacţie Rapidă a NATO, iar forţe americane sunt necesare rapid.

O sursă apropiată conducerii ucrainene a anunţat marţi că comandanţi militari şi serviciilor de informaţii analizează - oră de oră - imagini satelitare ale forţelor ruse provenind ”de la Statele Unite şi de la alte agenţii occidentale”, dar că nu constată încă faptul că Rusia ”intră în modul de luptă sau se poziţionează de atac”.

În cazul în care se dă ordinul de atac, potrivit acestei surse, Ucraina estimează că sunt necesare una sau două săptămâni pentru ca forţele de lângă frontiera ucraineă să fie pregătite de luptă.

UPDATE. Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă că decizia de a comasa câte o mie de militari NATO în România şi în alte două state din estul Europei este una mai veche, care nu are legătură cu o eventuală invazie a Rusiei în Ucraina şi care, deşi este comunicată abia acum, face parte din strategia Alianţei de consolidare a flancului estic. 

"Această decizie este o decizie care în cea mai mare măsură este una care acum se comunică, dar care există mai de mult. Sigur că este o măsură pro-activă, dar nu este legată direct de acest moment, să spunem, de aceea nici nu este condiţionată de o intervenţie posibilă a Rusiei în Ucraina. Este vorba de ceea ce noi am cerut, prin vocea preşedintelui, încă din 2014, când nu exista practic, în documentele oficiale ale NATO, ca poziţie strategică, ca postură strategică în acest sens, aceea de consolidare a prezenţei înaintate a NATO pe flancul estic. În cazul unei situaţii de conflict, evident că atunci se iau măsuri suplimentare în acest sens. Acest batalion care va veni aici, multinaţional probabil, încă nu ştim exact unde va fi plasat, este o situaţie în care în momentul ăsta discutăm. Se analizează situaţia strategică, ştiţi că plasarea într-un sistem defensiv este importantă şi din perspectiva modului în care există scenarii că ar putea să vină ameninţările”, a declarat ministrul Apărării Naţionale, miercuri seară, la Antena 3, la scurt timp de la anunţul privind masarea de trupe NATO pe teritoriul României.

Vasile Dîncu a subliniat că este mai puţin important modul sau locul în care se vor poziţiona trupele NATO.

Sursă foto: https://www.themoscowtimes.com/

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233